Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden hallituksessa täpärä äänestys - Lamk voi siirtyä Iskun tiloihin

Lahden ammattikorkeakoulu siirtää toimintojaan Iskulta vapautuviin tiloihin. Kuva: Maria Sandell

Lahden ammattikorkeakoulu voi keskittää toimintansa Niemen alueelle Iskun pääkonttorikiinteistöön. Maanantaina kokoontunut Lahden kaupunginhallitus päätti äänin 6-5, että Lamk oy voi tehdä tiloista vuokrasopimuksen Isku Invest oy:n kanssa.

Vähemmistöön jääneet olisivat Jarkko Nissisen (sd.) johdolla palauttaneet asian valmisteltavaksi tai hylänneet päätösehdotuksen.

Ammattikorkeakoulun käyttöön on tarkoitus ottaa vaiheittain noin 18 000 neliötä huonekalutehtaan tiloja. Tilaa on vuokrattavaksi, sillä Isku on keskittämässä tuotantonsa toiseen kiinteistöönsä Mukkulankatu 23:ssa.

Lahden ammattikorkeakoulu on päättänyt keskittää korkeakoulutoimintansa vuokratiloihin Niemeen vuoteen 2018 mennessä. Niemen nykyinen kampusalue sijaitsee noin puolen kilometrin päässä Iskun tehtaasta. Alun perin Ammattikorkeakoulu suunnitteli muuttoa uudisrakennuksiin, katsoi lopulta parhaaksi hyödyntää olemassa olevia tiloja.

- Konsernihallituksen edustajana en näe mitään syytä rakentaa ammattikorkeakoululle uusia tiloja, kun on mahdollista päästä olemassa oleviin. On merkittävää, että sopimus ei edellytä kaupungilta sitoumuksia, kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta toteaa.

Niemeen siirtymisen myötä Lamk:n käytöstä vapautuu opetustilaa. Ensimmäisenä Niemeen siirtyvän tekniikan alan koulutustilat Ståhlberginkadulla siirtyvät Koulutuskeskus Salpauksen käyttöön.

Muotoiluinstituutin tiloja Kannaksenkadulla on kaavailtu Tiirismaan lukion käyttöön. Muotoilukoulutus jatkuu Muotoiluinstituutin nykyisissä tiloissa Kannaksenkadulla ja sosiaali- ja terveysalan koulutus Hoitajankadulla, kunnes tiloille on osoittaa muuta mielekästä käyttöä.

Vili Uuskallio
vili.uuskallio@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi