Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Kaupunkimuotoiluopiskelijat ideoivat: Voisiko näinkin kehittää Lahden satama-aluetta?

Kuva: Timo-Pekka Heima / Etelä-Suomen Sanomat

Lahden ammattikorkeakoulun historian ensimmäiset kaupunkimuotoilun opiskelijat kehittivät uusia palveluita kesällä Muotoiluinstituutissa.

Kaupunkimuotoilun osaajaksi - täydennyskoulutuksen tavoitteena on lisätä kaupunkien ja muotoilijoiden kyvykkyyttä kehittää palveluita ja toimintoja muotoilun menetelmiä hyödyntäen. Opinnoissa keskitytään myös muotoilumenetelmien ymmärtämiseen sekä palvelumuotoilun tuottamiseen.

Koulutukseen osallistuu 23 kaupunkimuotoilusta kiinnostunutta ammattilaista seitsemästä eri kaupungista ympäri Suomea.

- Opiskelijat ovat suurimmaksi osaksi kaupunkien ja kuntien suunnittelutehtävissä olevia henkilöitä, muotoilijoita ja sisustusarkkitehteja ja on meillä mukana yksi kaupunginjohtajakin, kertoo Sami Makkula Lahden ammattikorkeakoulusta tiedotteessa.

Monelle mukana olijalle verkostoituminen muiden saman alan asiantuntijoiden kanssa on yksi koulutuksen päätavoitteista.

- Palvelumuotoilijat ja vuorovaikutussuunnitelijat toimivat usein organisaatiossaan yksin tai hyvin pienissä yksiköissä niin Suomessa kuin kansainvälisestikin, Makkula sanoo.

Ensimmäisenä kehitystehtävänään opiskelijat ovat saaneet Lahden satama-alueen kehittämisen ryhmätyönä.

Suunnitelmissa oli muun muassa drive-in elokuvateatteria Sibeliustalon seinustalla, rullaluistelukaista kävelykadulle ja uusi rakennus näyttely- ja liikuntatiloineen.

Koulutuksen jälkeen opiskelijat toivovat omaavansa pakillisen uusia työkaluja palvelujen kehittämiseen, erityisesti asiakastiedon keruuseen ja saadun tiedon hyödyntämiseen.

- Järjestän työssäni erilaisia työpajoja ja muita yleisötilaisuuksia. Toivon tämän jälkeen keksiväni niiden järjestämiseen uudenlaisia ajatuksia. Minua kiinnostaa myös käyttäjätiedon saaminen käytettävämpään muotoon niin, että se tulisi oikeasti laajemmin ja helpommin nähtäväksi ja hyödynnettäväksi, Lahden kaupungin vuorovaikutussuunnittelija Henrik Saari kertoo.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista FC Lahden tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 2 vk
0 €

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi