Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa on tänään "kesän ensimmäiset markkinat"

Tori-isäntä Seppo Sintonen kuvailee Lahden väliaikaista markkinapaikkaa viihtyisäksi. Kuva: Juha Peurala

Lahden tori-isännän Seppo Sintosen mielestä huhtikuun markkinat muistuttavat jo monin tavoin "kesämarkkinoita", vaikka myyntikojut eivät vielä notku t-paidoista.

Kauppiaat lomailevat tammikuun ja maaliskuun välisenä aikana, mutta kevään korvalla kauppa alkaa vilkastua.

- Huhtikuussa markkinoilla on jo enemmän kauppiaita ja asiakkaita kuin talven aikana. Asiakasmäärä riippuu tietenkin myös säästä, Sintonen sanoo.

Aurinko on hellinyt lahtelaisia viime päivinä, mutta keskiviikoksi luvataan vaihtelevaa ja aamuksi vielä muutamaa pakkasastetta. Lumet ovat kuitenkin jo sulaneet ja katuhiekat on saatu pitkälti puhdistettua.

- Teatterin ja kirjaston edustat ovat jo ihan puhtaita. Vielä pitäisi saada vesisadetta, jotta pölystä päästäisiin kokonaan eroon.

Markkinat pidetään keskiviikkona kirjaston, teatterin ja Fellmannian edustalla. Ne siirtyivät sinne viime vuoden kesäkuussa, kun kauppatori muuttui toriparkkityömaaksi.

Kyseessä on jo 11. kerta, kun markkinat järjestetään kauppatorin ulkopuolella. Tori-isännän mukaan uuteen paikkaan on sopeuduttu hyvin.

- Edellisellä paikalla oltiin 140 vuotta, joten luonnollisesti kaikkea ei osattu ottaa heti huomioon.

Viimeisen vuoden aikana on opittu ainakin se, mistä ihmiset tulevat markkina-alueelle ja miten he siellä liikkuvat. Kauppiaat haluavat kojunsa asiakasvirtojen varsille, joten kauppapaikkoja on muutettu niiden mukaisesti.

Kävijät ovat löytäneet väliaikaisen markkinapaikan hyvin. Sintosen mukaan niin on tapahtunut osittain siksi, että ympäristö on viihtyisä, ja osittain siksi, että säät olivat viime kesänä aurinkoisia ja ihmiset lähtivät tutustumaan uuteen paikkaan.

Vaikka markkinoilla oli kävijöitä myös talven aikana, muutoksella on ollut hintansa.

- Kauppiaiden liikevaihto on ollut vähän vähäisempää kuin ennen. Ei ole kuitenkaan montaa, joka olisi jäänyt markkinoilta pois.

Antti Mäntymaa
antti.mantymaa@ess.fi
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi