Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Fellmanin pelto -performanssi on Vuoden korkeakouluteko

Osallistujat pääsivät käsittelemään omaa suhdettaan historiaan. Kuva: Etelä-Suomen Sanomat

Taiteilija Kaisa Salmi on saanut Lahden kaupungin Vuoden 2013 korkeakouluteko -tunnustuspalkinnon Fellmanin pelto -performanssista.

Huhtikuun lopussa Lahdessa järjestetty taidetapahtuma on Salmen väitöstutkimuksen taiteellinen osa. Salmi tutkii Aalto-yliopistossa osallistavan taideteoksen kautta puhumattomuuden kulttuuria ja historian kieltämistä

Miten sisällissodan traumat vaikuttavat vielä 95 vuoden jälkeen ihmisessä, perheessä, suvussa, yhteisössä, kaupungissa ja valtiossa, ja voiko osallistava taideteos eheyttää ja puhdistaa ahdistavia muistoja?

Performanssi oli elävä muistomerkki Fellmanin pellon vuoden 1918 tapahtumille. Osallistujat pääsivät kokemaan yhteisöllisyyden tunteen ja samalla käsittelemään omaa suhdettaan historiaan.

Valintatyöryhmän mielestä Salmen performanssi tuo uuden ja raikkaan näkökulman tieteen tekemiseen ja tutkii, miten saadaan kansalaiset osallistumaan aktiivisesti tieteelliseen suoritukseen.

Lahden kaupunki myöntää vuosittain 4000 euron suuruisen tunnustuksen yhdelle tai useammalle organisaatiolle tai yksittäiselle henkilölle tuloksellisesta ja pitkäjänteisestä työstä tai uudesta lupaavasta avauksesta korkeakoulutuksen alalla.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi