Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahdessa tapahtui: Mies kaappasi bussin ja uhkasi räjähteillä

Lukijan tapahtumapaikalla ottamassa kuvassa poliisi on rajoittanut uteliaat lahtelaiset eristysnauhan taakse. Kuva: Etelä-Suomen Sanomat

Maaliskuun 26. päivänä vuonna 1993 Lahden poliisi sai poikkeuksellisen erikoisen hälytyksen. Lahdesta Kotkaan matkalla ollut Koiviston Auton bussi oli kaapattu. Tapaus oli ensimmäinen ja tiettävästi edelleen ainut kerta, kun linja-auto on Suomessa kaapattu. Kaappaaja oli 40-vuotias lahtelainen mies.

Kaappaaja nousi bussin kyytiin linja-autoasemalta. Hän pakotti karjumalla ja veitsellä uhkaillen bussin muut matkustajat ulos, minkä jälkeen hän vaati kuljettajaa ajamaan bussin Lahden Kauppatorille. Veitsen lisäksi miehellä oli mukanaan muovikassi, jonka hän ilmoitti sisältävän räjähteitä.

Torilla poliisi sai nopeasti keskusteluyhteyden mieheen. Kaappaaja vaati itselleen mediahuomiota ja saikin sanoa asiansa ESS:n toimittajille. Sekavan miehen viesti jäi kuitenkin kuulijoille epäselväksi.

Vaikka mies kertoi mukanaan olevan kassillinen dynamiittia, torille kerääntyi satoja lahtelaisia, jotka olivat enemmän uteliaita kuin peloissaan. Poliisi ei eristänyt koko aluetta, sillä nopeasti heräsi epäilys, ettei miehellä veistä kummempaa aseistusta olekaan.

Lopulta mies antautui.

Lue koko hurja juttu sunnuntain Etelä-Suomen Sanomista. Alla linkit sarjassa aiemmin ilmestyneisiin juttuihin.

Emmi Tuomisto
emmi.tuomisto@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi