Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Huijarit virittelivät Lahden pankkiautomaatteja

Poliisi neuvoo tarkistamaan aina, ettei automaatin aukoissa ole epäilyttäviä rakennelmia. Kuva: ESS

Kaksi ulkomaalaista miestä huijasi viime viikon lopulla rahaa lahtelaisten pankkiautomaattien käyttäjiltä. Automaatteihin asennettu lisälaite imaisi rahat sisäänsä ja väitti tilinomistajille, että automaatissa on toimintahäiriö. Poliisi pidätti kaksikon perjantaina.

Rikollisten asentamien lisälaitteiden vuoksi keskustassa pankkiautomaattia käyttäneet henkilöt eivät saaneet nostamiaan rahoja. Pankkiautomaatin käyttäjälle jäi vaikutelma, että automaatissa on jotain vikaa tai toimintahäiriö, koska se ei anna seteleitä ulos.

Todellisuudessa rahat menivät asennettuun lisälaitteeseen, josta rikolliset kävivät ne myöhemmin noutamassa.

Noin 25- ja 40-vuotiaat miehet olivat olleet Suomessa viikon ajan ja aloittaneet huijaukset pääkaupunkiseudulla käytännössä heti maahan saavuttuaan. Loppuviikosta miehet saapuivat Lahteen, jossa heidät saatiin kiinni niin sanotusti rysän päältä.

Päijät-Hämeen poliisi takavarikoi toiselta miehistä pankkiautomaattiin asennettavan huijauslaitteen.

Miehet ovat kuulusteluissa tunnustaneet tekonsa. Heitä esitetään vangittavaksi tiistaina.

Poliisi kehottaa pankkiautomaateilla asioivia henkilöitä tarkastamaan ennen automaatilla asiointia, ettei automaatin näppäimistön, kortin syöttöaukon tai rahojen ulostuloaukon päällä ole mitään siihen kuulumattomia, epäilykset herättäviä rakennelmia.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tämä sisältö on avoinna vain tilaajillemme.

Lue 2 viikkoa ilmaiseksi

Oletko jo käyttänyt ilmaisen tutustumisjaksosi?

Tilaa ESS Verkko nyt 4 kk vain 10 € / kk

(norm. 14,50 € / kk)

Oletko jo tilaaja?

Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Kommentit comments

Näitä luetaan nyt

Näitä luetaan

Paikallismediat

Lue seuraavaksi X

Juttu jatkuu mainoksen jälkeen