Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Mytäjäisten varikko mukaan Ylen rakennusperinnesarjaan

Mytäjäisten varikon tulevaisuus on epävarma. Kuva: ESS

Lahden Mytäjäisten varikkoalue on valittu mukaan Yle Teeman Suojele minua! -ohjelmasarjaan. Yli 300 ehdokkaasta kuvauksiin valittiin 15, joihin Lahden rautatieharrastajat Topparoikka ry:n ehdottama varikkoalue kuuluu.

Mytäjäisten idyllinen varikkomiljöö siirtyi kokonaisuudessaan Senaattikiinteistöjen haltuun vuonna 2008, joka myy alueen edelleen. Alueesta alustavasti kiinnostuneen rakennusyhtiö YIT:n tarkoituksena on rakentaa paikalle asuinrakennuksia. Asemakaavaa varikolle ei ole vielä laadittu.

Suojele minua! haluaa herättää keskustelua rakennetusta ympäristöstä. Se pohtii vanhoille kohteille uusia käyttötarkoituksia, laatii ylistyslauluja ja järjestää mielenilmauksia yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa. Valmis ohjelmasarja lähetetään Ylen Teemalla ensi vuoden alkupuolella.

TV-sarjaa kuvataan varikolla 23.-24. marraskuuta. Mukana kuvauksissa on Topparoikka ry:n jäseniä ja alueen asukkaita. Paikalle saapuu myös koululuokkia tutustumaan alueella säilytettävään Topparoikan museojunakalustoon.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi