Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Nakukymppi lähti juhannusperinteestä

Nakukympin 11,5 kilometrin reitille starttasi 86 juoksijaa. Kuva: ESS

Padasjoella kahdeksan kertaa juostu Nakukymppi sai alkunsa puolivahingossa. Tampereella asuva tapahtuman järjestäjä Aarne Heino kertoo, että tuttavaperheen mökillä Padasjoella juhannustraditioon kuului "hakea janoa" juoksemalla kympin lenkki ennen juhannuksenvieton aloittamista.

- Kerran sitten saimme ajatuksen, että eikö kympin voisi juosta myös alasti, Heino kertoo.

Ensimmäinen Nakukymppi juostiin vuonna 2003 neljän juoksijan voiman. Nyt perjantai-iltana Vesijaon maisemissa juostuun tapahtumaan osallistui 86 juoksijaa. Miesten sarjassa voitto meni Kanadaan, jonka Simon Boutreau selvitti 11,5 kilometrin reitin 41 minuutissa.

Vaikka alastomuuteen liitetään Suomessa tabuja ja nakuilusta on langetettu jopa sakkoja, ovat välit viranomaisiin Heinon mukaan kunnossa:

- Lupa on kysytty paitsi poliisilta, myös reitin varren taloista. Voisi sanoa, ettei alastomuus ole oikeastaan kauhean ihmeellinen asia, sillä pikemminkin Nakukympistä on muodostunut alueen ihmisten oma karnevaali. Viime vuonna paikalla oli noin 600 katsojaa. Arvelisin, että nyt jopa enemmän, Heino toteaa.

Nakukympin tulevaisuus on hämärän peitossa. Lue lisää aiheesta lauantain Etelä-Suomen Sanomista. Video Nakukympistä julkaistaan ESS.fi-verkkopalvelussa lauantain aikana.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 7,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
7,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments
Tilaa ilmainen ESS.fi uutiskirje Saat kiinnostavimmat uutiset suoraan sähköpostiisi.

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi