Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lammin Osuuskauppa sulautuu Osuuskauppa Hämeenmaahan

Hämeenmaa on luvannut kunnostaa Lammin myymälän ja säilyttää S-pankin toimipisten paikkakunnalla. Kuva: ESS

Lammin Osuuskauppa muuttuu osaksi Osuuskauppa Hämeenmaata. Lammin Osuuskaupan osuuskunnan kokous hyväksyi sulautuksen lauantaina äänin 213-48. Sulautuksen seurauksena Lammin Osuuskaupan asiakasomistajille maksetaan S-tileille ylimääräisenä osuuspääoman korkona 300 euroa.

Kokouksen keskustelussa käytettiin yhteensä kymmenen puheenvuoroa. Kannattavia puheenvuoroja oli muun muassa Lammin, Hämeenkosken ja Tuuloksen edustajilta sekä työntekijöiltä.

- Toimipaikkaverkoston kehittäminen, uudistaminen ja palveluiden jatkuvuuden turvaaminen taloudellisesti haasteellisessa tilanteessa vaativat resursseja, joita pieneltä osuuskaupalta ei riittävästi löydy. Isomman osuuskaupan tuoma turva ja mahdollisuudet olivat ratkaisevia tekijöitä päätökselle, Lammin Osuuskaupan toimitusjohtaja Jouni Jokinen sanoi.

Lammin Osuuskaupan liiketoiminnot siirtyvät Osuuskauppa Hämeenmaalle lokakuun alusta. Hämeenmaa lupasi kunnostaa Lammin myymälän ja säilyttää paikkakunnalla S-pankin toimipisteen.

Sulautuminen vaatii vielä kilpailuviranomaisen hyväksynnän. Osuuskauppa Hämeenmaan ja Lammin Osuuskaupan hallintoneuvostot antoivat siunauksensa sulautumiselle viime kuussa pidetyissä kokouksissa. Asia käsiteltiin myös Osuuskauppa Hämeenmaan edustajiston kokouksessa aiemmin tällä viikolla.

- Sulauttamisen mahdollisuuksista on käyty vakavia neuvotteluja hyvässä yhteisymmärryksessä viime syksystä alkaen. Taustalla on ollut pyrkimys turvata Lammin Osuuskaupan toiminnan ja asiakasomistajien palveluiden kehittyminen pidemmällä aikavälillä, Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Taavi Heikkilä totesi.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi