Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Lahden kuntosaleille aikalisä

Kari Vuorinen ja Jyrki Salonius kuuluvat Lotilan salin vakiokalustoon. Kuva: ESS

Lotilan salin varaan rakentunut maksuttomien kuntosalien järjestely joudutaan ottamaan uudelleen pöydälle Lahdessa. Päätös tarkoittaa aikalisää saleille, joita liikuntalautakunta oli lopettamassa.

Mutkan matkaan teki Lotilan koulun ilmoitus ottaa kuntosalitilat opetuskäyttöön.

Alkuperäisen suunnitelman mukaan keskeisellä paikalla oleva Lotilan sali olisi jäänyt kuntoilijoiden käyttöön. Sopimukset Ahtialan, Jalkarannan ja Liipolan salien käytöstä sen olisi sen sijaan irtisanottu.

Koulujen yhteydessä toimineet maksuttomat salit nousivat silmätikuiksi, kun muun muassa Suurmäen liikuntatila valmistui ja osa käyttäjistä siirtyi niihin. Vahoista tiloista ei kerry käyttäjämaksuja, kuten uusista.

-Liikuntalautakunta joutui pakosta pohtimaan, pystytäänkö kaikista vanhoista neliöistä pitämään kiinni, kun uutta on tullut veronmaksajien kustannettavaksi. Menoraami ei kasva lisävastuiden vauhdissa, kommentoi liikuntatoimenjohtaja Tommi Lanki.

Nyt ollan kuitenkin taas uudessa tilanteessa.

-Lotilaan varatut rahat säästyvät. Periaattessa olisi mahdollista tarkastella ilamisten kuntosalien kuviota uudelleen, Lanki toteaa.

Ilmaisten kuntosalien käyttäjät ovat nousseet takajalalle liikuntalautakunnan 10.3 tekemästä kolmen salin lopettamispäätöksestä. Nyt Lotilan salin käyttäjät ovat lisäksi napit vastakkain myös koulun kanssa.

Ahtilan ilmainen kuntosali on pyörinyt Työväenyhdistyksen voimin, kaupungin tuella. Ahtialassa ei ole jääty odottamaan tumput suorana loppua. Liikkeelle on laitettu adressi ilmaisen kuntosalin puolesta. Adressiin on kertynyt jo 1000 nimeä tavoitteena olevasta 2500:sta.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi