Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Päijät-Häme

Osa sponsoreista pistänyt Wincapita-rahoja omiin taskuihinsa

Keskusrikospoliisin mukaan osa Wincapita -huijauksessa mukana olleista sponsoreista on pistänyt rahoja suoraan omiin taskuihinsa. Rikoskomisario Kari Pakanen Krp:n Oulun yksiköstä kertoo, että osa rahoista ei ole mennyt sisään Wincapita -järjestelmään.

- Tässä on pyörinyt virtuaalirahaa, mikä pyörii netissä. Sivuilla on voinut katsoa omilla tunnuksillaan, miten tulosta syntyy, ja sitä kautta on myös tätä virtuaalirahaa siirretty.

Pakasen mukaan ohi järjestelmän ei ole siirretty merkittäviä summia, koska itse systeemiinkin on pitänyt mennä varsinaista riihikuivaa rahaa. - Näin on pystytty sitten tämän pyramidimallin mukaisesti maksamaan varoja näille aiemmin Wincapitaan sijoittaneille.

Pakasen mukaan ohi järjestelmän siirrettyjä rahoja ei ole sen helpompaa jäljittää kuin itse järjestelmään suunnattuja varoja. Aiemmin varoja on jäädytetty mm. Britanniassa. Pakanen ei kerro, onko varoja jäädytetty aiemmin kerrottua enemmän.

Wincapitasta on tehty tähän mennessä noin 350 rikosilmoitusta koko maassa. Lahden seudulta ilmoituksia on tullut kaikkiaan noin 25. Näistä Lahdessa on tehty noin kymmenen ja loput ympäristökunnissa.

Pakanen kertoo osan hävinneen 3 000 euron alkupanoksen, osa kymmeniätuhansia euroja.

Keskusrikospoliisilla ei ole merkkejä toiminnan jatkumisesta, huhuja kylläkin. - 15. päivä oli se päivä, että Wincapita -sivujen piti taas nousta, mutta eivät ne ainakaan meidän tietojemme mukaan ole nousseet.

Pakanen ei kuitenkaan poissulje mahdollisuutta, etteivätkö Wincapitassa päätekijöinä olleet perustaisi koko systeemiä uudestaan.

- Netissähän on menossa vastaavanlaista, mutta mittasuhteiltaan pienempää toimintaa.

Pakanen ei kerro, onko varsinaisten päätekijöiden jäljille päästy, mutta toteaa, että jonkin verran kuulusteluja on tehty. Wincapita -vyyhdessä on pyörinyt kaikkiaan noin 100 miljoonaa euroa.

Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi