Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahti saa uuden metallimusiikille vihkiytyneen tapahtuman – myös musiikkiklubeilla kiinnostavia nimiä, kokosimme vinkit keikkakevääseen

Sibeliustalon Waterlake Metal Mayhem -tapahtuma huipentuu Sonata Arctican keikkaan. Kuva: -

Lahdessa järjestetään tammikuun lopussa uusi metallimusiikille omistautunut tapahtuma. Ehkä hieman yllättäen tapahtumapaikkana on Sibeliustalo. Uudenlainen koko illan kokonaisuus Waterlake Metal Mayhem valtaa sekä Metsähallin että pääsalin. Illan avaavat kovassa nosteessa olevat yhtyeet, oululainen hard rock -kokoonpano Temple Balls ja euroviisuihinkin vuonna 2013 pyrkinyt melodisen metallin Arion.

Illan edetessä pääsalin puolella lavalle nousee Nightwishista ja Tarotista tuttu partaniekka Marko Hietala. Tapahtuman huipentaa Tony Kakon luotsaama Sonata Arctica. Melodisen metallin konkari julkaisi viime syksynä uuden albumin Talviyö. Syksy vilahti maailmankiertueella, ja nyt vuorossa ovat kotimaan keikat.

Ohjelmapäällikkö Matti Pölläsen mukaan Sibeliustalon tapahtumaan haluttiin sekä nousevia nimiä että tunnettuja, kansainvälistä suosiota nauttivia tekijöitä. Vaikka otsikkona on metalli, genren sisältä löytyy kirjoa, ja sitä yhtyebuukkauksilla halutaan tuoda esiin.

Hard rock -yhtye Temple Balls nimeää innoittajakseen kasarisuuruus Van Halenin. Kuva: -

"Tehdään useammin kuin kerran"

Tapahtuma on ideoitu nimenomaan Lahteen ja Sibeliustaloon.

– Olemme jo pidemmän aikaa miettineet Metsähalliin ja pääsaliin jotakin vähän erilaista, muutakin kuin normaaleja istumakonsertteja. Siitä tämän tapahtuman ajatus lähti, Pöllänen sanoo.

– Esimerkiksi Pohjois-Amerikassa harrastetaan sitä, että konserttisaleja valjastetaan monenlaiselle musiikille.

Ajatuksena on tuoda pääsaliin klubitunnelmaa. Tavallisesta poiketen pääsalissa on anniskelumahdollisuus. Rajattu anniskelualue on sijoitettu salin yläpermannolle.

Pölläsen mukaan tapahtuma ei ole jäämässä kertarykäykseksi, vaan suunnitelmissa on tehdä siitä vuotuinen metalliväen kokoontuminen.

– Sillä ajatuksella ollaan liikkeellä, että tehdään useammin kuin kerran.

Tapahtuma on saanut Waterlake-nimensä tietenkin Vesijärvestä. Pölläsen visiossa tapahtuma voisi joskus laajentua ulos järven rantaan tai jopa jäälle, jos Vesijärvi sattuisi jäätymään tammikuun loppuun mennessä.

Vesalan keikka Möysän Musaklubilla on loppuunvarattu. Kuva: Seppo Peltomaa

Klubikeikkojen keväässä kiinnostavia nimiä

Myös musiikkiklubien kevätkausi käynnistyy tammi-helmikuun aikana. Lahteen on kaiken kaikkiaan tulossa vilkas ja kiinnostava klubikeikkojen kevät.

Finlandia-klubille saapuvat muun muassa Anssi Kela, Elastinen ja Esa Pulliainen sekä tämän hetken kuumat indieyhtyeet, Maustetytöt ja Lasten hautausmaa.

Metallin ystäviä houkutellaan liikkeelle muun muassa uutta musiikkia julkaisevan Mokoman vetovoimalla. Apulannan Nu Metal is Great Again -keikat ovat myyneet loppuun jo ennakkoon.

Sibeliustalon pääsalin puolella ennakkovipinää on aiheuttanut erityisesti Suvi Teräsniskan konserttisalikeikka.

J. Karjalainen yhtyeineen on tuttu vieras Möysän Musaklubilla. Karjalaisen keikkakevät huipentuu vappupäivänä Hartwall Areenalla.

J. Karjalainen vierailee jälleen

Möysän Musaklubin kevään uusin julkistus on J. Karjalainen. Loppuunmyytyjä keikkoja Mössöllä tahkonnut kehäkettu saapuu klubille maaliskuussa.

Kevätkauden muita kiinnostavia nimiä ovat noususuhdanteesta nauttiva Maija Vilkkumaa, soololevyn julkaissut Egotripin Knipi ja pitkän linjan rokkikukko Michael Monroe. Huippusuositun Vesalan keikka on jo varattu loppuun.

Metalliyhtye Insomnium malttaa maailmankiertueellaan piipahtaa Mössölläkin.

Perinteikäs Grand Blues Festival tuo lauteille yhdysvaltalaisen viihdyttäjäkonkarin Rick Estrinin ja The Nightcatsin.

Ylistetty Jesse Markin Torvessa

Teatteri Vanhan Jukon klubit jatkuvat helmikuussa. Luvassa on genrerajoja paukutteleva Mariska sekä aina hyväntuulisen miehen maineessa oleva Samae Koskinen. Kaj Chydeniuksen, Minja Kosken ja Jussi-Pekka Parviaisen lauluiltoja on tarjolla kaksin kappalein.

Indiepop-yhtye Karina soittaa Torvessa maaliskuussa. Yhtyeen nimikkoalbumi oli viime vuonna ehdolla parhaaksi pohjoismaiseksi albumiksi Nordic Music Prize -mittelössä. Kuva: Reetta Saarikoski

Tirran ja Torven odotetuimpia ovat Jukka Nousiaisen Räjäyttäjät-trio sekä hiphopista laajempaan tyylilajien kirjoon heittäytynyt Jesse Markin. Muun muassa soulia, funkia ja r&b:tä musiikissaan yhdistelevä Markin tavoittelee Emma-palkintoa kriitikoiden valinta -kategoriassa.

Kiehtoviin, nouseviin nimiin lukeutuva pop-duo Karina julkaisee uuden albumin helmikuussa ja saapuu Torveen 21. maaliskuuta.

Maija Vilkkumaa nähtiin Vain elämää -ohjelman juhlakaudella viime syksynä. Kuva: Tiina Mutila
Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi