Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Vuoden Emma-ehdokkaat julkaistiin, eniten ehdokkuuksia JVG:lle, Maustetytöillä vain yksi

Räpkaksikko JVG eli VilleGalle (vasemmalla) ja Jare saivat enemmän Emma-ehdokkuuksia kuin kukaan muu tänä vuonna. LEHTIKUVA / HEIKKI SAUKKOMAA

Musiikkialan vuoden 2019 Emma-ehdokkaat on julkaistu. Eniten ehdokkuuksia on JVG:llä, joka kilpailee kuudessa eri kategoriassa. Viidessä eri kategoriassa ehdokkuudet on Chisulla, Gettomasalla, Ellinooralla ja Lauri Tähkällä.

Näkyvän nousun tänä vuonna tehnyt yhtye Maustetytöt on ehdokkaana vain Kriitikon valinta -sarjassa. Emma-gaalan 24 jäsenen raati sen sijaan jätti valitsematta Maustetytöt mukaan kaikissa kategorioissa, joiden ehdokkaat se valitsi. Rumba-lehti kertoi pari viikkoa sitten, että Emma-raati raakkasi yhtyeen ehdokkuuksien ulkopuolelle rasismisyytösten vuoksi.

Maustetyttöjen ensimmäisen singlen varhaisessa versiossa oli käytetty mustista halventavaa ja rasistista nimitystä. Kun tästä huomautettiin, yhtye vaihtoi tilalle toisen sanan Tein kai lottorivini väärin -kappaleen levytettyyn versioon. Maustetytöt myös pyysi myöhemmin anteeksi varhaisen version sanavalintaa.

Emma-palkintokategorioita on parikymmentä. Ehdokkaaksi päästäkseen on pitänyt julkaista vähintään kolme kappaletta tai albumi kuluneen vuoden aikana. Vuoden biisi sekä vuoden video -kategorioihin riittää poikkeuksellisesti yhden kappaleen julkaisu.

Voittajat kerrotaan 8. helmikuuta järjestettävässä Emma-gaalassa.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi