Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinto jaettiin kolmelle – palkittujen teosten teemoissa korostuvat luonto ja nykyaika

Juhani Karila on yksi Kalevi Jäntin kirjallisuuspalkinnon saajista. Arkistokuva. LEHTIKUVA / Markku Ulander

Kalevi Jäntin säätiön kirjallisuuspalkinnon saavat tänä vuonna Juhani Karila, Reetta Pekkanen ja Pontus Purokuru. Kukin palkinto on suuruudeltaan 18 000 euroa.

Karilan, 34, romaani Pienen hauen pyydystys on Siltala -kustantamon mukaan tyyliltään reaalifantasia, joka kertoo nuoren naisen paluusta Itä-Lapin syrjäkylälle. Karilalta on julkaistu aiemmin kaksi novellikokoelmaa.

Samoin 34-vuotias Pekkanen palkitaan runokokoelmastaan Kärhi, jonka kustantaja on Poesia . Kokoelman teemoina ovat luonto, ilmastonmuutos ja menetys. Myös Pekkaselta vuonna 2014 ilmestynyt esikoisteos sai useita tunnustuksia.

Purokuru, 32, palkitaan kokeellisesta esikoisromaanistaan Römaani, joka kuvaa pirstaleista nykymaailmaa. Teoksen on kustantanut Kosmos .

Kalevi Jäntin säätiön perustivat WSOY:n pääjohtaja, professori Jalmari Jäntti ja rouva Hildur Jäntti vuonna 1942 nuorena kuolleen poikansa muistoksi. Säätiön tarkoituksena on suomalaisen kaunokirjallisuuden edistäminen, ja palkinnon on saanut yhteensä 124 kirjailijaa.

Palkintolautakuntaan kuuluvat puheenjohtaja, kanslianeuvos Satu Jäntti-Alanko sekä jäsenet valtiotieteen tohtori Anna Alanko, kriitikko Mervi Kantokorpi, professori Jyrki Nummi, kustantaja Touko Siltala ja runoilija, taiteilijaprofessori Saila Susiluoto.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi