Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Frozen 2 teki kiitospäivän lippukassaennätyksen

Frozen 2 sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 22. marraskuuta. Lehtikuva/AFP

Disneyn uutuusanimaatio Frozen 2 on rikkonut kiitospäiväviikonlopun ennätyksen Pohjois-Amerikan lippukassoilla. Frozen 2 keräsi keskiviikon ja sunnuntain välisellä jaksolla 124 miljoonan dollarin lipputulot.

Aiempaa ennätystä piti hallussaan Nälkäpeli – Vihan liekit, joka hamusi 109 miljoonan lipputulot vuoden 2013 kiitospäiväviikolla.

Frozen 2 sai ensi-iltansa edellisenä viikonloppuna 22.–24. marraskuuta, jolloin se keräsi 130 miljoonan lipputulot.

Frozen 2 on jatko-osa vuonna 2013 ilmestyneelle Frozenille, josta tuli yksi kaikkien aikojen menestyneimmistä animaatioelokuvista. Frozen keräsi maailmanlaajuisesti yli 1,2 miljardin dollarin lipputulot ja on yhä kaikkien aikojen 15:nneksi tuottoisin elokuva. Jatko-osa on tässä vaiheessa tuottanut maailmanlaajuisesti vajaat 750 miljoonaa dollaria.

Ajankohdan ennätyksestä huolimatta Frozen 2 jäi kauas kaikkien aikojen ennätyksestä. Avengers: Endgame rohmusi viime huhtikuussa ensi-iltaviikonloppunaan Pohjois-Amerikassa 357 miljoonaa dollaria, ja nousi lopulta maailmanlaajuisesti kaikkien aikojen menestyneimmäksi elokuvaksi lähes 2,8 miljardin dollarin lipputuloillaan.

Suomessa Frozen 2 tulee ensi-iltaan jouluna. Kriitikoiden näkemys on, että jatko-osa ei yllä laadussa aivan alkuperäisen elokuvan tasolle. Disney on harvemmin tehnyt piirrosklassikoilleen jatko-osia teatterilevitykseen, mutta yhtiö ei halunnut jättää hyödyntämättä jättihitin kaupallista potentiaalia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi