Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Tanssiohjelman finaalissa vahva lahtelaisedustus – Jannika B:n lisäksi lavalla nähtiin Mikael Saari ja Lumos, Toni Wirtanen tuuletti katsomossa

TTK-finaali päättyi näyttelijä Christoffer Strandbergin juhliin.

Jutta Helenius ja Christoffer Strandberg juhlivat villisti TTK:n voittoa. Kuva: Juha Peurala

Tanssilattian lakaisua mainostaukojen aikana, itsekseen silmät kiinni höpöttäviä juontajia, vauhdikkaasti juokseva kameramies ja tsemppihaleja juuri ennen tanssin alkua. Tätä ja paljon muuta kotikatsomoihin ei-välittyvää tunnelmaa pääsi sunnuntai-iltana elämään 220 hengen yleisö vantaalaiseen tehdashalliin rakennetussa Tanssi tähtien kanssa -studiossa.

Julkkikset, median edustajat ja kourallinen ohjelman faneja pääsi paikan päälle vajaa tunti ennen suoran lähetyksen alkua. Sen ajan suurin osa käytti ottamalla kuvia itsestään tanssilattialla tai tuomaripöydän takana.

Mikael Saari esitti Jannika B:n freestyle-tanssin laulun. Kuva: Juha Peurala

Wirtanen tuuletti eturivissä

Finaalissa tanssinut muusikko Jannika B ei ollut illan ainoa tv-katsojille esiintynyt lahtelainen. Jannika B oli pyytänyt freestyle-kappaleensa laulajaksi Mikael Saaren, joka ei kutsua kauan miettinyt.

– Olin todella otettu, että hän pyysi minua. TTK on fantastinen ohjelma. Siinä voi samaistua tanssia harjoitteleviin tähtiin, vaikka samalla ihmettelee, miten he voivat olla niin taitavia, Saari kommentoi.

Saari lauloi finaalissa Someone you loved -kappaleen, jonka aikana Jannika B ja Aleksi Seppänen tanssivat avojaloin herkät jäähyväiset toisilleen. Tuomarit antoivat tästäkin esityksestä täyden kymppirivin. Jannika B:n puoliso, Apulannan Toni Wirtanen tuuletti jokaisen vaimonsa tanssin jälkeen eturivissä seisten. Jannika B:n isän vieressä yleisössä istunut Martta-tytär sai äidiltään usein vilkutuksia.

Jannika B:n puoliso, Apulannan Toni Wirtanen tuuletti jokaisen vaimonsa tanssin jälkeen. Kuva: Juha Peurala

Huikea ilta lahtelaiskvartetille

Kilpailun voittaneiden näyttelijä Christoffer Strandbergin ja Jutta Heleniuksen freestyle-kappaleen säestäjiksi oli valittu lahtelainen Lumos-kvartetti. Annukka Nevalainen-Lius kertoo, että puhelu tuotantoyhtiöltä tuli heti semifinaalin jälkeen.

Chandelier-kappale ei ollut Lumokselle entuudestaan tuttu, mutta show:n bändiä vetävä muusikko Sami Pitkämö toimitti nuotit ajoissa ja kappale ehdittiin harjoitella hyvin ennen lähetystä.

Moni äiti on kiitellyt, että tanssimme niin avoimesti. Näyttelijä Christoffer Strandberg

– Olihan se huikea ilta. Televisiossa ohjelmassa on glamouria ja säihkettä. Paikan päällä asiat oli hyvin järjestetty, aikataulut pitivät ja kaikki olivat ystävällisiä. Tanssijat olivat aivan mielettömiä ja heidän takia halusimme onnistua mahdollisimman hyvin, Nevalainen-Lius sanoo.

Lumoksen jäsenet lähtivät ajamaan takaisin Lahteen oman esiintymisensä jälkeen. Automatkalla he pääsivät iloitsemaan, että heidän säestämänsä pari voitti kilpailun.

Tansseissa riitti sisältöä

Äänestystuloksen selvittyä tanssilattialle satoi kultaisia paperinpaloja ja finalistien luo oli onnittelijoita jonoksi asti. Ennakkosuosikkina finaaliin lähtenyt Christoffer Strandberg sanoi yllättyneensä ohjelman aikana saamansa palautteen määrästä.

– Sitä on tullut valtavasti ja se on ollut hyvin syvällistäkin. Moni äiti on kiitellyt, että tanssimme niin avoimesti. Olemme kuulemma olleet monille lapsille esimerkkejä siitä, että jokainen saa olla sellainen kuin on. Ilon lisäksi olemme tansseissa käsitelleet myös vaikeita aiheita ja surua, Strandberg totesi juhlahumun keskellä.

Konkarijuontaja Vappu Pimiä saa meikkiinsä loppusilauksen. Kuva: Juha Peurala

Tuomariston puheenjohtaja Jukka Haapalainen kehui tanssijoiden tason olleen tänä vuonna harvinaisen korkealla. Sen ansiosta tuomarit pääsivät arvioimaan esityksiä puhtaasti tanssin perusteella.

– Tansseissa on ollut niin paljon sisältöä, ettei meidän ole tarvinnut keksiä sanomista muista asioista. Olen iloinen, että meidän suomalaisessa ohjelmassa tanssi on pysynyt keskiössä. Monissa ulkomaisissa versioissa on tullut niin paljon show-elementtejä, että itse tanssi on melkein unohtunut, Haapalainen vertailee.

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi