Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Laulaja Katja Kätkä on sukua pedoille ja mr. Lordille

"Olemme Virpin kanssa varmaan mummonakin pimatsuja."

Katja Kätkä edusti siskonsa Virpin kanssa Suomea Euroviisuissa vuonna 1994 kappaleella Bye Bye Baby. Kuva: Agata Anttonen

Katja Kätkä opettaa laulamista ja laulaa CatCat-duossa yhdessä siskonsa Virpin kanssa. Ensi keväänä hänet nähdään kilpailemassa Nelosen Farmi-ohjelmassa.

Jos Suomen paras Euroviisu on CatCatin Bye Bye Baby vuodelta 1994, mikä on toiseksi paras?

– Kyllä se on Lordin Hard Rock Hallelujah. Mehän ollaan Lordin kanssa sukulaisia, pikkuserkkuja äidin puolelta. En tiennyt asiasta ennen kuin Mr. Lordi kertoi siitä kerran keikalla. Onhan meissä samaa näköäkin. Kätkä tarkoittaa ahmaa, joten olemme molemmat petojen sukua. Mr. Lordi kertoi, että hänen Euroviisu-suosikkinsa on Bye Bye Baby.

Mahdut edelleen Euroviisu-aikaiseen esiintymisasuusi. Miten se on mahdollista?

– Housut menevät jalkaan, mutta yläosa kinnaa vähän rintojen kohdalta. Onneksi yläosassa on nyörit, joilla sitä pystyy löysäämään. Emmehän me Virpin kanssa niistä puvuista aikoinaan tykänneet yhtään, ja ajattelimme, ettemme pukeudu niihin Euroviisujen jälkeen. Mitä vielä. Olemme vuokranneet niitä monta kertaa Yleltä euroviisufanien tilaisuuksiin. Yle ei suostu myymään asuja meille. Ne ovat suorastaan kansallisaarre.

Jos sinulla olisi maatila, millainen tila olisi ja millainen emäntä olisit?

– Farmi-ohjelman maatila oli unelma. Talossa oli iso pirtti ja tilalla paljon eläimiä – sain hakea ensimmäistä kertaa elämässäni munia suoraan kanalasta. Omalla maatilallanikin olisi paljon eläimiä, joilla olisi hyvät olot. Ei mitään tehotuotantoa. Harjoittelin lypsämistä ennen Farmin nauhoituksia tilalla, jossa lehmät saivat kulkea vapaasti ja tulivat lypsylle kutsusta. Emäntänä olisin ahkera, koska en osaa nakittaa muita. Leipoisin ja siivoaisin paljon.

Teet paljon yhteistyötä siskosi kanssa. Minkä piirteen haluaisit häneltä?

– Virpi on supersydämellinen ja -kiltti. Hän ajattelee aina enemmän muita kuin itseään. En minäkään ilkeä ole, mutta olen meistä tulisempi.

Kuinka monta minuuttia meni CatCat-nimen keksimiseen?

– Nimen keksi levy-yhtiön Lasse Norres, enkä tiedä kuinka kauan hän sitä mietti. Se sopi meille, sillä nimi viittaa sukunimeemme ja tykkäämme kissoista.

Mitä muotiasiaa et halua takaisin ysäriltä?

– Otsatöyhtöä. Ne eivät tainneet olla muodissa kovin kauan, mutta vuonna 1994 ne olivat korkeimmillaan. Virpillä ja minullakin oli joskus otsatöyhtöt, mutta ei kovin isot.

Viihdyt korkeissa koroissa. Eivätkö korkokengät ole epämukavat?

– Kun korkokenkä on hyvin tehty, niillä pärjää hyvin bileillan tai keikan. Pahimmissa asento on kuin mäkihyppääjällä. Olin juhlissa Helsingissä blingbling-asussa ja korkokengissä, ja jalkani olivat niin kipeät, että jouduin kävelemään juhlista kilometrin hotellille sukkasillaan. En välittänyt edes siitä, että tiellä olisi voinut olla lasinsirpaleita.

Aloititte Virpin kanssa pimatsumeiningillä. Kuinka paljon sinussa on vielä pimatsua?

– Vaikka ikää tulee, olemme Virpin kanssa varmasti mummonakin pimatsuja. Siihen varmasti vaikuttaa sekin, että teen töitä nuorten kanssa. Olen toki viisastunut ja rauhoittunut iän myötä, mutta lapsellinen luonne säilyy.

Mikä on salainen paheesi?

– Olen 47-vuotias ja pureskellut kynsiä koko ikäni. Minulla on ollut kolme kertaa elämässäni pitkät kynnet: klassisen laulun päättökokeessa, häissäni ja vihkivalojen uusimisessa Las Vegasissa. Häpeän kynsiäni, mutta en halua rakennekynsiä – ne olisivat hankalat pianonsoitossa. Joka uusivuosi lupaan lopettaa kynsien pureskelun tuloksetta. Pienenä kynsiini laitettiin Kynneliä, mutta se oli minusta hyvää, eikä auttanut.

Ira Blomberg-Kantsila
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi