Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Tanssikilpailun finaaliin päässyt lahtelaismuusikko Jannika B on oppinut arvostamaan omaa kehoaan

Sunnuntain ohjelmassa lisää lahtelaisväriä tuo Mikael Saari, joka laulaa Jannika B:n ja Aleksi Seppäsen freestyle-tanssin kappaleen.

Finaalissa Jannika B tanssii tuttuun tapaan Aleksi Seppäsen kanssa. Kuvassa parinvaihtoviikolla pariksi arvottu Jani Rasimus. Kuva: Antti Aimo-Koivisto

Tanssii tähtien kanssa -ohjelman finaaliin asti selvinnyt lahtelaislaulajatar Jannika B ei vielä jännitä sunnuntai-iltaa, vaikka joutuu silloin tanssimaan tv-kansan edessä peräti kolme eri tanssia.

– Jännitystä enemmän pinnalla on nyt väsymystä. Jännittäminen on muutenkin alkanut yleensä vasta lähetyspäivänä viimeisissä treeneissä bändin kanssa. Finaalissa on parasta se, että mikään pari ei enää putoa. Tanssinopettaja Aleksi Seppäsen takia soisin meidän voittavan koko kilpailun, Jannika Wirtanen naurahtaa.

Koko syksyn kestänyt tanssikilpailu on ollut Jannikalle ihana kokemus, mutta se on vienyt myös paljon energiaa. Tanssipari on ehtinyt treenaamaan yhdessä neljänä päivänä viikossa, mikä on kuulemma vähemmän kuin muiden parien treenimäärät.

Kiireinen Jannika B on ehtinyt tanssitreenien lomassa myös omille keikoilleen. Kuva viime kesän Suomipop-festivaaleilta. Kuva: Timo Mustalampi

– Olemme Aleksin kanssa ainoat perheelliset tässä vaiheessa. Lisäksi Aleksilla on osteopaatin töitä ja minulla omia keikkoja. Muutaman kerran olemme treenanneet Heinolan Vierumäellä, kun se on sopinut molempien aikatauluihin ja ollut keikkamatkojen varrella. Tällä viikolla kuvioita on mutkistanut se, että yhden tanssin koreografian tekee tuomaristoon kuuluva Jukka Haapalainen.

Takaisin balettisaliin

Fyysisen rasituksen lisäksi tanssikisa on välillä ollut raskasta myös henkisesti. Jannika B kertoo yllättyneensä, miten koko kansan edessä pienissä tanssiasuissa esiintyminen on palauttanut mieliin nuorena kuulemiaan, syvälle juurtuneita kommentteja omasta kehosta.

– Varsinkin rumbaviikko oli haastava, koska minulle oli vaikeaa esitellä omaa vartaloani itsevarmasti, kuten tanssi edellyttää. Siitäkin kuitenkin selvittiin. Olen ohjelman myötä vapautunut ja oppinut arvostamaan omaa kehoani. Olen ylittänyt itseni monta kertaa. On ollut mahtavaa huomata, miten paljon ahkeralla treenaamisella voi oppia uusia asioita, Jannika iloitsee.

Kaatuminen kääntyi voitoksi monella tapaa Jannika B

Jannika B harrasti lapsena balettia, mutta lopetti lajin, kun opettaja sanoi, ettei hänen kroppansa ole siihen sopiva. Nyt vanha kipinä on taas syttynyt ja laulajatar on palaamassa tanssisalille aikuisbaletin puolella.

Jannikan tarina on inspiroinut muitakin tanssiharrastuksen lopettaneita.

– Palautetta on tullut käsittämätön määrä. Moni vanhempi ihminen on kertonut, että hekin ovat nyt rohkaistuneet ja aloittaneet tanssimisen uudestaan. Se tuntuu hyvältä.

Koko perhe kannustaa

Palautetta tuli erityisen paljon viime viikon semifinaalin tanssista, jossa Jannika B kaatui mutta nousi saman tien ylös kesken paso doble -tanssin. Se ei enää laulajatarta harmita, enemmän jäi kaivelemaan kompurointi valssin aikana.

Tanssikilpailuun osallistuminen on ollut Jannika B:lle "hirveän ihana matka" Kuva: Antti Aimo-Koivisto

– Minua lohdutettiin heti, ettei kaatuminen ole kilpatansseissakaan syy vähentää pisteitä. Se, että nousin ylös ja jatkoin oli arvokas oppi minulle ja monille faneilleni. Yksi äiti kertoi, miten hänen yhdeksänvuotiaan tyttären silmät olivat loistaneet, kun hän näki idolinsa nousevan heti jatkamaan. Kaatuminen kääntyi voitoksi monella tapaa, Jannika kuvailee.

Jannikan puoliso Toni Wirtanen on istunut yhtä iltaa lukuun ottamatta eturivissä joka lähetyksessä. Tanssikärpänen on puraissut myös pariskunnan Martta-tytärtä, joka on katsonut ohjelman jaksoja ja useampaan kertaan ja pitänyt vanhemmilleen omia tanssiesityksiä.

Sunnuntain finaalissa nähdään lisää lahtelaisväriä, kun yhden Jannika B:n tanssimista kappaleista tulee esittämään laulaja Mikael Saari.

TTK:n finaali

Kolmen parin kisa

Jannika B:n ja Aleksi Seppäsen lisäksi finaalissa tanssivat valokuvaaja-toimittaja Meeri Koutaniemi ja Matti Puro sekä näyttelijä Christoffer Strandberg ja Jutta Helenius.

Jokainen ohjelman tuomari on valmentanut, tehnyt koreografian ja tanssii yhden tanssin yhdessä yhden parin kanssa. Jannikan ja Aleksin kanssa tanssii tuomariston puheenjohtaja Jukka Haapalainen.

Finaalin voittaja ratkeaa yleisöäänten perusteella.

12. kauden finaali tulee MTV:ltä sunnuntaina klo 19.30

Chiméne Bavard
chimene.bavard@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi