Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Kolme sekuntia on katsomiskelpoinen trilleri

Joel Kinnaman esittää ex-palkkasotilasta, joka joutuu heittopussiksi rikollisten ja poliisien välillä. Kuva: SF Studios

Kolme sekuntia

Tähdet 3/5

Ruotsalaisen kirjoittajaparin Anders Roslundin ja Börge Hellströmin lukuisia palkintoja pokannut Kolme sekuntia -dekkari sijoittuu Ruotsin rikollispiireihin. Andrea Di Stefanon ohjaamassa Hollywood-filmatisoinnissa tapahtumat on siirretty New Yorkin alamaailmaan.

Kyse on tavanomaisesta soluttautujajännäristä, jossa epätoivoinen mutta tuhoutumaton perheenisä joutuu sooloilemaan virkavallan ja mafian ristitulessa.

Ruotsalainen lihaskimppu Joel Kinnaman esittää tätä puolalais-amerikkalaista ex-palkkasotilasta nimeltä Pete Koslow, jonka FBI on värvännyt ilmiantajakseen napatakseen New Yorkin pelätyimmän rikollispomon Kenraalin (Eugene Lipinski). Kun peiteoperaatio menee verisesti pieleen, ryhtyvät molemmat osapuolet kiristämään Koslowia.

Koslow-parka joutuu takaisin vankilaan, hoitamaan sieltä käsin Kenraalin huumebisneksiä samalla, kun virkavallan eri osastot yrittävät hyötyä hänestä. Kaaoksen keskellä Koslowin täytyy järkeillä, keneen hän voi luottaa, vai voiko kehenkään.

Poliisien peitetoiminta paljastuu yhtä kyseenalaiseksi kuin rikollistenkin metkut, mikä on ehkä yllättävä juttu, jos miljöönä on ruotsalainen kansankoti. Hollywood-elokuvan kontekstissa moinen on peruskauraa.

Loppunousu lässähtää

Omaperäisyys ei kuulu tämän juonittelun valtteihin, mutta verrattuna keskivertoon rikosdraamaan Koslowin pujottelusta kahden tulen välissä kehkeytyy katsomiskelpoinen trilleri, jos finaalin räpellystä ei lasketa. Kliimaksi ja sitä edeltävät tapahtumat ovat kömpelöä tekoa.

Kerronnan keinot yleisön vikittelemiseksi ovat samat vanhat. Koslowin puolella on helppo olla ja hänen selviytymistä on luonnollista jännittää, koska hänellä on rakastettava vaimo ja suloiset lapset. Muksutkin vedetään lopulta peliin mukaan panoksia korottamaan.

Elokuvan gangsterit eivät ole järin karismaattisia. Rosamund Pike esittää naispoliisikarikatyyriä. Clive Owen näyttelee tämän pomoa, eli perinteistä esimiestyyppiä.

Tyylilaji: Rikosdraama. K-16.

Lue myös: Kino Iiriksessä laaja kattaus audiovisuaalista taidetta ja livemusiikkia
Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi