Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahteen avautuu hetkeksi salakapakka 1920-luvun tyyliin – lahtelaiset musiikin- ja teatterintekijät haluavat nostaa Villähteen Korin kulttuuritapahtumien areenaksi

Illan esiintyjät, Sanna Heiskanen, Ilmari Myllynen, Väinö Weckström ja Mirva Myllynen johdattavat juhlijat 1920-luvun salakapakkaan. Kuva: Sami Lettojärvi

Villähteellä sijaitsevan Liikekeskus Korin juhlatila Puusepänsali muuntuu perjantai-iltana 1920-luvun salakapakaksi. Ohjelmaa ja illallista yhdistävän Korin trokari -tapahtuman takana on liikekeskuksessa majaa pitävä Mojo-tuotanto. Tapahtumiin ja musiikki- ja äänipalveluihin erikoistunut yritys on toiminut Villähteen tiloissaan muutaman vuoden.

Illanvietto on osa isompaa tavoitetta. Työtä tehdään sen eteen, että Korille syntyisi vipinää ja Puusepänsalista kasvaisi kävijöitä ja esiintyjiä vetävä tapahtumapaikka, kertoo Mojo-tuotannon muusikko- ja näyttelijäpariskunta Mirva ja Ilmari Myllynen.

Mojo on tarrannut erityisesti syksyn juhlapyhiin. Pyhäinpäivänä nähtiin Teatteri Tervan Grimmin kauheimmat -esitys. Uusi Korin trokari on puolestaan tähdätty pikkujoulusesonkiin.

 – Esitys ei kuitenkaan ole niin jouluinen, se on hyvin ajaton, Mirva Myllynen sanoo.

Lipunmyynti ei ole edennyt yhtä vilkkaasti kuin viime vuoden vastaavassa tapahtumassa.

– Tapahtuma järjestetään vasta toista kertaa. Siinä mielessä lipunmyynti on mennyt hyvin. On aina haaste saada ihmiset uuteen paikkaan ja uuteen konseptiin. Se vie aikansa.

Loppuvuonna Korilla nähdään myös Aino Sibeliuksen elämästä kertova vierailuesitys, Marika Sampio-Utriaisen monologi Aino S. – Rakkaudesta mieheen.

Kieltolakietsivä vahtii teekuppeja

Salakapakkaillan ohjelma koostuu musiikista ja teatterielementeistä. Iltaa kehystää tarina neiti Sarpanevasta, Hollywood-tähdestä, joka on perinyt isänsä linja-autoalan yrityksen ja rakentanut salaisen ”teehuoneen” Villähteelle. Illanviettoon saapuvat myös neidin oikea käsi, hitusen gangsterimainen kaveri Raivo sekä lapsuudenystävä Maria.

Koska eletään kieltolain aikaa, juhlijoiden teekuppien sisältöä vahtii kieltolakietsivä.

Esiintyjinä nähdään lahtelaisittain tuttuja näyttelijöitä, Mirva ja Ilmari Myllysen lisäksi Sanna Heiskanen ja Väinö Weckstöm. Illan musiikista vastaa Anttilanmäki Swing Society.

Myös yleisöä kannustetaan pukeutumaan teeman mukaisesti.

– Tässä on tällainen larppamisen mahdollisuus, Ilmari Myllynen sanoo.

1920-luku on taas pinnalla. Kino Iiriksessä vietettiin Downton Abbey -elokuvan hengessä teekutsuja. Villähteen Korilla juhlitaan salakapakassa. Kuva: Sami Lettojärvi

Kori tyhjeni vuonna 2014

Villähteen Korin tehdasrakennukset jäivät tyhjilleen vuonna 2014, kun auton korien ja osien valmistus päättyi. Nykyisin liikekeskuksessa toimii yrityksiä eri aloilta, muun muassa autokorjaamo, kukkakauppa, kirpputori ja valokuvausstudio.

Mojo-tuotannolla on yhteistyökumppaneita saman katon alla. Esimerkiksi Korin trokarin illallisesta vastaa Lounaskori.

– Tämä on pienyrittäjien voimainponnistus, Mirva Myllynen sanoo.

Mojo on mukana myös juhlapalveluja kehittävässä Korin Juhlat -hankkeessa, johon osallistuvat myös Lahden Seudun Kehitys Ladec ja Maaseuturahasto.

Lisää asiakkaita arki-iltoihin

Tärkeä tulevaisuudentavoite on saada väkeä paikalle myös arki-iltoina, esimerkiksi kokoustamaan. Tapahtumien osalta Myllyset haaveilevat matalan kynnyksen kulttuuri-illoista. Myös yleisöltä on tullut ideoita. Korille on toivottu esimerkiksi stand up -komiikkaa, livemusiikkia ja lastenkonsertteja.

Mojo-tuotannon väellä tuntuu riittävän ideoita, mutta mistä saadaan kävijät?

– Se vaatii pitkäjänteisyyttä. Katse pitää olla tulevaisuudessa. Toivon, että ihmiset tulisivat vaikka lounaalle ja samalla pällistelemään, miltä täällä näyttää, Väinö Weckström sanoo.

– Meillä on moniosaava tiimi. Se mahdollistaa sen, että meitä ei tarvitse olla kovin iso joukko kattaaksemme paljon kaikenlaista, Sanna Heiskanen lisää.

Porukka myöntää, että työtä tehdään paljolti tunteja laskematta ja rakkaudesta lajiin.

– Jos haaveilisimme isosta bisneksestä, olisimme varmaankin eri alalla, Ilmari Myllynen sanoo.

– Tavoite on saada rikastutettua alueen kulttuurielämää.

Korin trokari 22.11. ja 29.11. Liikekeskus Korin Puusepänsalissa.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi