Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Teerenpelin viskitislaamon tarina koottiin kirjaksi

Teerenpelin Lotilan-tislaamo avautui vuonna 2015. Toimitusjohtaja Anssi Pyysing esittelee laitteistoa. Kuva: Sami Kuusivirta

Lahtelaisen Teerenpelin tarina viskintislaajana on koottu kirjaksi. Tekijänä on olutkirjoistaan tuttu Mikko Salmi.

Viskiä ja Teerenpeliä -kirja kertoo, kuinka Teerenpeli Yhtiöt tuli perustaneeksi viskitislaamon. Vuonna 2002 Lahdessa alkanut Single Malt -viskin tislaus oli suomalaisen viskin pioneerityötä. Yritys oli järjestänyt ravintolassaan Tampereella viskifestivaalit vuonna 2001, mutta muutoin kokemusta asiasta ei käytännössä ollut lainkaan.

– Investointi viskitislaamoon tuntui aivan pähkähullulta idealta, kuvaa Teerenpelin perustaja ja toimitusjohtaja Anssi Pyysing tiedotteessa.

Kirjassa kuvataan matkaa Single Malt -viskin alkulähteille Skotlantiin ja andalusialaiseen tynnyripajaan sekä kerrotaan tislaajamestarin työstä.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi