Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

"Pari sivua per päivä" – uskomattoman tuottelias Max Seeck tähtää ulkomaille

Suomessa menestynyt dekkaristi yrittää valloittaa seuraavaksi USA:n markkinat. Uutuuskirjan oikeudet on myyty jo 24:ään maahan.

Max Seeck on kirjoittanut nopeassa tahdissa neljä menestysdekkaria. Uusimmalla kirjalla näyttäisivät aukeavan myös USA:n markkinat. Kuva: Mikko Rasila

Neljä vuotta ja neljä kirjaa. Kirjailija Max Seeckin ura lähti heti nousukiitoon, kun Suomen dekkariseura valitsi hänen teoksensa Hammurabin enkelit Vuoden esikoisdekkariksi vuonna 2016.

– Arvostan palkintoa. Sen voi saada vain kerran ja sen jakavat alan harrastajat. Palkinto antoi myös uskoa omaan työhöni. Hyvät myyntiluvut lisäsivät intoa kirjoittaa, Max Seeck sanoo.

Toisaalta palkinto loi myös paineita. Seeck kirjoitti Hammurabin enkelit muiden töiden ohessa ja takki oli kirjan valmistuttua todella tyhjä.

– Tein kuitenkin heti Tammen kanssa sopimuksen siitä, että kirjoitan lisää. Toiseen dekkariin meni puoli vuotta ja paineet olivat kovat, koska sen piti olla yhtä hyvä kuin ensimmäinen.

Seeck tunnustaa, että hän ei oikeastaan ole koskaan pitänyt sanasta dekkari. Hänen mielestään se johtaa vähän harhaan luodessaan mielikuvan siitä, että kirjassa salapoliisi etsii murhaajaa, vaikka kyse on paljon muustakin.

– Dekkareissa käsitellään myös erilaisia ajankohtaisia ilmiöitä, tunteita, ongelmia ja ihmismielen synkkiä puolia.

Laadun pitää säilyä

Max Seeckin mielestä kirjoja voi kirjoittaa kahdella tavalla. Joku kypsyttelee tekstiä vaikkapa 15 vuotta ja joku toinen kirjoittaa muutamassa kuukaudessa. Jälkimmäinen tapa sopii Seeckin mielestä toiminnalliseen ja kaupalliseen dekkariin.

Max Seeck muutti vuosi sitten Helsingistä Espooseen. Kuva: Anneli Tuominen-Halomo

Kirjailija itse vähän vähättelee työtahtiaan. Seeck ei usko inspiraation odotteluun. Kun hän kirjoittaa uutta kirjaa, hän työskentelee muutaman kuukauden aamusta iltaan.

– Jos kirjassa on 400 sivua ja aikaa on puoli vuotta, kirjoitettavaa on vain pari sivua per päivä, hän vertaa.

– Se on toki koko ajan mielessä, että tekstin on oltava laadukasta, nokkelaa ja oivaltavaa.

Agentuuri ei ota myytäväkseen paskaa. Kirjailija Max Seeck

Seeckilla on rahoitusalan koulutus, mutta hän työskentelee markkinointialan yrittäjänä. Hänen yrityksensä tekee muun muassa elokuvakäsikirjoituksia. Haaveena on, että oma dekkari siirtyisi valkokankaalle.

– Minulla on aina ollut halu kirjoittaa tarinoita. Pienestä pitäen olen tehnyt videoita ja rosvoleffoja, Seeck kertoo.

"Se on paras kirjani"

Hammurabin enkelit -teoksen käännösoikeudet myytiin Saksaan, Viroon ja Islantiin.

Elokuussa ilmestyneen Uskollinen lukija -dekkarin oikeudet on myyty jo 24 maahan. Huomattavimpana voi pitää sopimusta Yhdysvaltoihin. Agentuurin mukaan myös kirjan televisiointioikeuksista neuvotellaan USA:ssa.

Uskollisesta lukijasta kaavaillaan myös tv-sarjaa. Kuva: Tammi

– Kirja on hyvä. Se on tähän mennessä paras kirjani. Agentuuri ei ota myytäväkseen paskaa, vaan kirjassa pitää olla potentiaalia menestyä ulkomailla, Seeck huomauttaa.

Seeck on aktiivinen somessa, mutta lukijoita pitää kohdata myös elävässä elämässä.

– Keskustelin hiljattain Leena Lehtolaisen kanssa, joka teki läpimurtonsa ennen some-aikaa. Hän loi tunnettuutensa jalkatyöllä kiertäen tapahtumissa ympäri Suomea. Sitä voi verrata poliitikon tekemään kenttätyöhön, Seeck huomauttaa.

Pitkä matka Espooseen

Neljässä vuodessa Seeckin elämässä on tapahtunut paljon muutakin kuin se, että hän on kirjoittanut neljä kirjaa.

Itä-Helsingissä kasvanut ja viimeksi Kapteeninkadulla asunut mies on muuttanut Espoon Westendiin. Perheeseen kuuluvat vaimo, joulukuussa syntynyt poika ja koira. Vapaa-ajalla on mukava tutustua uuteen kotikaupunkiin.

– Itä-Helsingistä oli pitkä matka Espooseen. Ei täällä tullut käytyä koskaan.

Seeck viihtyy uudessa kotikaupungissaan hyvin. Toimisto on Helsingissä Richardinkadulla, mutta ehkä sekin muuttaa jonain päivänä Espooseen. Vaikkapa Keilaniemeen.

Kuka?

Max Seeck

Syntynyt 26.5.1985 Helsingissä.

Ylioppilaaksi Helsingin Saksalaisesta koulusta. Opiskeli kauppatieteitä Tallinnassa. MBA-tutkinto Zürichistä.

Seeck on työskennellyt rahoitusalalla. Hän perusti opiskelijakavereidensa kanssa sähköiseen markkinointiin erikoistuneen firman.

Seeckiä edustavan Elina Ahlbäck -agentuurin mukaan Uskollisen lukijan oikeudet on myyty 24 maahan.

Agentuurin mukaan Uskollinen lukija ilmestyy syksyllä 2020 USA:ssa ja Kanadassa Penguin Randon House -ryhmään kuuluvan Berkleyn julkaisemana nimellä The Witch Hunter. Myös teoksen jatko-osasta on jo tehty käännössopimus vuodelle 2021.

Ahlbäck tiedottaa neuvottelevansa parhaillaan myös kirjan pohjalta tehtävästä kansainvälisestä tv-sarjasta Hollywoodissa.

Anneli Tuominen-Halomo
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi