Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Viikonloppuna vietettävä XXL Mössö ylsi lipunmyyntitavoitteeseen – luvassa eturivin artisteja ja Huuhkajat-kisakatsomo

XXL Mössössä kuullaan Apulannan vuoden ainoa Lahden-keikka. Kuva: Samuli Ikäheimo

Möysän Musaklubi järjestää XXL Mössö -tapahtumansa jo kolmannen kerran, tällä kertaa kaksipäiväisenä. 15.–16. marraskuuta Lahden Messukeskuksessa esiintyvät muun muassa Apulanta, Paula Koivuniemi ja Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Lisäksi perjantaina jännitetään, irtoaako Suomen jalkapallomaajoukkueelle EM-paikka. Suomi-Liechtenstein-ottelu näytetään jättinäytöltä ja tapahtumaa isännöivät alppihiihtolegenda Kalle Palander ja näyttelijä Mikko Töyssy. Peliä on tulossa seuraamaan 400–500 katsojaa.

Möysän Musaklubin Antti Puhakan mukaan sisäfestivaalin yleisötavoite viikonlopulle on yhteensä 5 500 henkeä, ja lipunmyynti on jo edennyt tavoitteeseen.

Isoja ryhmiä on tulossa kauempaakin, ja se näkyy myös hotellikysynnässä. Puhakan mukaan Lahden nykyinen hotellitarjonta ei meinaa riittää, kun pikkujoulua viettävät yritysryhmät lähtevät liikkeelle.

– Ollaan tosi iloisia siitä, että hotellihankkeet Lahdessa etenevät, Puhakka sanoo.

Aiemmat XXL Mössöt on otettu hyvin vastaan, ja se toi rohkeuden laajentaa tapahtumaa.

– Kaksipäiväisiä tapahtumia tehdään yleensä kesällä, mutta ei juuri pikkujouluaikana. Vastaanotto on aiemmin ollut hyvää, joten laajentamista kannatti kokeilla.

Uusia kokeiluja tarvitaan, sillä pikkujoulujen järjestäminen on kilpailtu ala. XXL Mössö lähestyy sesonkia hyvissä ajoin. Sibeliustalossa pikkujoulubileitä vietetään marraskuun lopussa. Esiintyjinä nähdään Chisu ja Haloo Helsinki -yhtyeestä soolouralle lähtenyt Ellips.

Bileisiin mahtuu kaikkiaan 1 400 henkeä. Lipunmyynti tapahtumaan on hieman jäljessä viimevuotisesta, kertoo markkinointi- ja viestintäjohtaja Petra Peltovako.

– Se ehkä kertoo siitä, että tarjontaa on paljon. Se on tietysti positiivinen asia (lippuja ostaville) yrityksille ja kuluttajille.

– Kaiken kaikkiaan joulukonserttien lipunmyynti on vilkasta. Joulu on meillä vuoden kiireisintä aikaa.

Ohjelmallisia pikkujoulua järjestetään myös muun muassa Hotelli Tallukassa Asikkalassa, RantaCasinolla Heinolassa, Vierumäen Resort Hotelissa sekä Liikekeskus Korilla Villähteellä.

Warner Music Live oli jo tuomassa Lahti Halliin uutta Pikkujoulut Areenalla -tapahtumaa, mutta se peruttiin. Syyksi ilmoitettiin tuotantotekniset syyt. Konsertissa olisi esiintynyt 7.12. Kaija Koo, J. Karjalainen ja Arttu Wiskari.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi