Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Countdown on äärimmäisen pöljä kauhuelokuva

Elizabeth Lail näyttelee Quinniä, joka lataa puhelimeensa tosi pahan sovelluksen. Kuva: STXFilms

Countdown

Tähdet: 1/5

Jos satut saamaan kiksejä äärimmäisen pölkyistä kauhuelokuvista, niin Justin Decin käsikirjoittama ja ohjaama Countdown voi olla juuri sinua varten. Muiden kannattaa kiertää se kaukaa.

Elokuva kertoo sairaanhoitaja Quinn’stä (Elizabeth Lail), joka varoituksista huolimatta on niin hölmö, että lataa puhelimeensa kirotun ohjelman. Ohjelma kertoo, milloin kännykän käyttäjä kuolee, ja sairaanhoitajalla onkin nyt sitten vain kolme päivää elinaikaa. Ennustus saa Quinnin kilahtamaan.

Countdownin esikuvia ovat tietysti Ring-elokuvat, joissa onnistuneesti käsiteltiin kuolemanpelkoa, kertomalla vastaavalla tavalla kuolinpäivänsä tietävistä, pakokauhuisista ihmisraukoista.

Äärimmäisen pöljästi käsikirjoitettu Countdown ei kuitenkaan keskity minkäänlaiseen psykologiseen piinaan, vaan juoksuttaa hiuksenohuita hahmojaan epäloogisesti rastilta toiselle.

Quinn ja hänen lähipiirinsä ovat häkellyttävän epäkiinnostavia säntäilijöitä. Kun juonta ei ole nimeksikään, aletaan kaivella historiasta kaikenmaailman yhdentekevää faktaa kummitustarinan tueksi.

Varsinaiset kuolinkohtaukset ovat harvassa ja kännykkäsovellus tuntuu kornilta vitsiltä, joten katsojaa säikytellään ääniraidan naurettavilla pamahduksilla pitkin matkaa. Jos jatko-osa on tekeillä, niin soisi tarinan pahojen voimien paremmin perehtyvän someajan säikyttelyn perusteisiin.

Tyylilaji: Kauhu. K-16.

Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi