Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Konserttiarvio: Old Chapsien lämminhenkinen juhlakonsertti oli yleisömenestys

Old Chaps puhutteli monipuolisella ohjelmistollaan.

Old Chapsissa laulavat Elina Pakkanen, Maarit Raitala, Eero Vesanen ja Marko Kemppi. Pianossa Ari Niskanen. Kuva: Katja Luoma

Old Chaps 30 vuotta

Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -sali 10.11.

Lauluyhtye Old Chaps juhli 30-vuotista olemassaoloaan Lahden musiikkiopiston Kalevi Aho -salissa lauantai-iltana. Sali oli tupaten täynnä yleisöä: hienoa nähdä, että tällainen ilmaisu edelleen puhuttelee ja liikuttaa ihmisiä.

Ari Niskasen johtaman yhtyeen muodostavat laulajat Elina Pakkanen, Maarit Raitala, Marko Kemppi ja Eero Vesanen. Sointia täydennettiin vielä rumpalilla, kontrabasistilla, viulistilla ja klarinetistillakin. Sekä laulajat että soittajat hoitivat hommansa tyylillä: pienet rosoisuudet tai muutamat epäpuhtaudet eivät haitanneet konserttikokemusta, jossa oli hyvällä tavalla rosoisuutta ja särmää. Esimerkiksi Club for Fiven ja Rajattoman konserteissa särmät on kappalevalintoja myöten hiottu suorastaan tasapaksuuteen asti. Old Chapsin esiintymisessä oli sitä kuuluisaa, aina yhtä tarpeellista fiilistä.

Esitetyt teokset olivat valikoitu monesta eri suunnasta pitkin musiikin maailmaa, valtaosa niistä on ollut vanhoja hittejä jo silloin kun Old Chaps on perustettu. Aivan aluksi kuultiin päivitetty versio teemaan sopivasta Kolmekymppisestä. Siitä siirryttiin Meksikoon La Cucarachan myötä, jonka jälkeen kuultiin Bing Crosbyn tunnetuksi tekemä Brother, Can You Spare a Dime – 1930-luvun lamasta kertova, edelleen ajankohtainen laulu joka tunnetaan Suomessa parhaiten Fredin levytyksenä Vippaa mulle viitonen.

Myös äskettäin syntymäpäiviään viettäneen Kaj Chydeniuksen tuotantoa kunnioitettiin kahden laulun verran: hienolla viulustemmalla koristeltu Viimeisestä illasta ja aina yhtä sykähdyttävä Sinua, sinua rakastan ovat syystäkin muistettuja teoksia eräältä parhaimmista säveltäjistämme. Hieno yllätys oli, että miten luontevasti niiden jatkoksi sopi Niskasen oma sävellys Kuun vene. Se on lastenlauluksi tehty, mutta sai myös vanhemman väen liikuttumaan.

Näistä herkistä kappaleista siirryttiin Martti ”Huuhaa” Innasen Esteriin, jonka ironisuutta alleviivattiin niin paljon ettei se mennyt keltään ohi, toisin kuin 60-luvulla kävi. Ensimmäisellä puoliajalla kuultiin myös hieno tulkinta Willard Robinsonin säveltämästä Don’t Smoke in Bed –erolaulusta.

Toisella puoliajalla muisteltiin svengaavaa mennyttä maailmaa Laila Kinnusen, Carolan ja Lasse Mårtensonin tutuksi tekemien kappaleiden myötä. Nämä teokset sopivat Old Chapsille erityisen hyvin. Myös uudempaa musiikkia kuultiin, sillä yhtye esitti pari Marko Kempin tekemää lauluteosta. Ilta päättyi skoolaukseen ja Niskaselle ojennettuun kunniakirjaan. Hän oli illan tähti hauskoine kaskuineen. Ihmisten kiinnostus ja kiitollisuus osoittivat, että työtä on tehty ja sille osataan antaa Lahdessa arvoa.

Lue myös: Lahti oli Kalle Päätalolle syntisen seksin ja sairauden tyyssija
Petri Poutiainen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi