Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Ilkka
Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi

Kommentti: Kaunokirjallisuuden Finlandia-raadilla on tilaisuus tehdä historiaa

Finlandia-palkintojen ehdokasasettelusta kaksi kolmasosaa on nyt takana. Esivalintaraadit eivät ole suuremmin yllättäneet. Tietokirjallisuudessa on enemmän sääntö kuin poikkeus, että kansan suosimat elämäkerrat eivät ehdolle pääse, olipa kohde sitten kuinka valovoimainen tahansa. Hienoa kuitenkin, että Luiden tie on ehdolla – se on yllämainitusta kuusikosta ainoa, jonka olen toistaiseksi lukenut. Ei muuten ollenkaan huono voittajaehdokas.

Kaunokirjallisuuden ehdokkaat julkistetaan torstaina. Päijäthämäläisittäin ajateltuna raati voisi tehdä varsin mielenkiintoista historiaa, jos ehdolle sattuisivat pääsemään yhtä aikaa isä ja poika – Asikkalan Petri Tamminen ja Antti Rönkähän ovat julkaisseet tänä vuonna romaanit, ja molemmat saivat varsin hyvän vastaanoton.

Muutoin ehdokkaiksi on tyrkyllä sakea joukko ”tavallisia epäiltyjä”. Aiempien vuosien voittajista uutta tuotantoa ovat tänä vuonna julkaisseet Laura Lindstedt, Sofi Oksanen, Riikka Pelo, Olli Jalonen ja Mikko Rimminen. Onhan siinä valinnanvaraa.

Edellämainittuja vahvempana ehdokkaana pidän kuitenkin itse Pajtim Statovcia. Pidän melkoisena ihmeenä sitä, jos Statovcin Bolla ei mahdu finaalikuusikon joukkoon.

Melko tyypillisesti ehdolle on asetettu myös yksi ruotsinkielinen kirja ja yksi esikoisteos. Ruotsalaiskortilla kisaan voisi nousta Monica Fagerholmin Kuka tappoi bambin. Esikoisten kohdalla oma kristallipalloni sumentuu sen sijaan niin pahasti, että on parempi jättää arvaamatta.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi