Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Piristävästi mahdollisimman epätrendikästä äkkiväärää suomirokkia, mukana myös Oulun kaupungin kulttuurijohtaja

Kuva: x

Von2 Braun

Euroopan uudet vaatteet

Concorde Music Company

Tähdet: 2/5

Oululaisorkesteri Von2 Braun kuvailee tiedotteessaan musikkiaan arktiseksi ambientiksi. Yllätys on melkoinen kun ensimmäinen kappale Sähkövoima lähtee soimaan, sillä se kuulostaa lähinnä industrial-vaikutteiselta Kotiteollisuudelta tai kulttibändi Itä-Saksalta. Levyn julkaisijana toimii Itä-Saksan toisen perustajajäsenen Hiili Hiilesmaan levylafka, ja konerokissa on myös jotain samaa kuin Jouni Hynysen aikaisessa Pronssinen Pokaali -orkesterissa.

Hiilesmaa onkin tuottanut, miksannut ja masteroinut Euroopan uudet vaattet -levyn, mutta Von2 Braun on jo jonkin aikaa telakalla olleen Brüssel Kaupallinen -bändin laulajan Janne Helttusen, The Boots -yhtyeestä tutun Pete Heikkisen ja Oulun kaupungin kulttuurijohtajan Samu Forsblomin projekti.

Von2 Braunin sinne tänne sinkoileva musiikki on piristävästi mahdollisimman epätrendikästä äkkiväärää suomirokkia, sekoitus pystybasson pompottelua, krautrock-junttaa, konesäksätystä ja jatsia. Ambientia levyltä ei löydy, vaikka taustalla humisevatkin elektrosoundit ja kylmä tuuli ujeltaa.

Euroopan uudet vaatteet on onnistunut albumi projektibändiltä, joka toiminee vielä paremmin livenä.

Aki Lehti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi