Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

BadName-bändin maalaisukot pääsivät verkossa kovaan seuraan - "Ollaan kuitenkin Hartolassa treenaava autotallibändi"

Hartolasta ja Heinolasta ponnistava yhtye yllätti nousemalla samoille soittolistoille ulkomaisten megabändien kanssa.

Entisten nuorten BadName on Jukka-Pekka Nokkonen (vas.), Timo Laakso, Kari Haajanen, Tommi Takkinen ja Jouni Valo. Kuva: Ismo Luri

Verkon digitaalisten musiikkipalvelujen on syytetty riistävän artisteja, mutta toisaalta verkon kautta on mahdollista päästä esiin niidenkin, joilla ei ole suurta markkinointikoneistoa takanaan.

Hyvin on käynyt Hartolasta ja Heinolasta ponnistavalle BadName-yhtyeelle. BadNamen biisit ovat tänä syksynä soineet nettiradioasemilla ympäri maailmaa.

Kenties makein meriitti on syyskuiselta viikolta, jolloin brittiläinen TotalRock pyöritti BadNamen debyyttikiekkoa Are You Ready for Me enemmän kuin Iron Maidenia ja Mötley Crüeta.

– Ensin alkoi tulla viestiä Briteistä, että siellä soitetaan meidän musaa. Sitten Saksasta, Ranskasta, Irlannista, Jenkeistä, Kanadasta ja Australiasta. Saksassa Pure Sound Radio valitsi levymme päivän albumiksi. Täydellinen yllätys tämä on meille ollut. Ollaan kuitenkin Hartolassa treenaava autotallibändi, jota harva Suomessakaan tuntee, BadNamen kitaristi Kari Haajanen sanoo.

BadNamen biisit ovat soineet ympäri maailmaa.

Tarttuvan syylärockin lisäksi tapahtuneesta voi syyttää Fireworks Magazinen toimittajaa Nicky Baldriania, joka on tehnyt BadNamen musiikkia tunnetuksi hyvää hyvyyttään.

– Nicky pitää meidän musasta. Hän oli ilmeisesti kuullut meitä ensimmäisen kerran Spotifysta. Hän on hoitanut Englannin pään ja hänellä tuntuu oleva hyvät kontaktit kauemmaksikin.

50-vuotislahja jäi elämään

BadName syntyi puolivahingossa. Kun Haajanen täytti 50 vuotta, vanhat soittokaverit kokosivat juhlakalun ympärille yhtyeen, josta sikisi muutamien miehistövaihdoksien jälkeen BadName.

Runko on peräisin bändeistä Wanha Walta ja Slovakian Express. Ensimmäisessä soitto-oppinsa saivat Haajanen ja basisti Jukka-Pekka Nokkonen. Heinolalaisen Slovakian Expressin kyydissä jalostuivat laulaja-kitaristi Timo Laakso ja kitaristi Jouni Valo.

– Laakso on mun vanha kaveri Heinolan kauppaopistosta. Aina olen tällaista raskaampaa musaa diggaillut, mutta ilman Timon laulutaitoa meidän ei olisi mahdollista tällaista musaa esittää, Haajanen toteaa.

BadNamen esikoislevy myytiin nopeasti loppuun. Kuva: -

Rumpali Tommi Takkinen on Kellokoskelta. Pätevää kannuttajaa ei Haajasen mukaan lähempää löytynyt.

BadName on ollut kasassa kuusi vuotta. Ensimmäisen levynsä viisikko sai ulos tänä syksynä.

– Ihmiset kyselivät keikoilla, kenen biisejä soitatte. Eivät tajunneet, että nämä on meidän omia. Biisit ovat niin hyviä, että halusimme tehdä levyn, jättää jonkinlaisen jäljen.

Omakustanteen painosmäärä oli muutama sata, ja kaikki on mennyt jo kaupaksi. Levyä on myyty pääasiassa keikoilla.

Are You Ready for Me -levyn sävellykset ovat syntyneet Haajasen ja Laakson yhteistyönä. Biisien sovittamiseen osallistuu koko bändi.

– Sovitettavaa riittää. Karilta ja Timolta tulee riffejä jatkuvalla syötöllä. Biisiaihioita on vaikka kuinka paljon, sanoo Haajasen kanssa vuodesta 1983 soittanut Nokkonen.

Haaveena päästä ulkomaille

Viisikko treenaa kerran viikossa Hartolassa ja soittaa keikan silloin tällöin. Lahdessa BadName on nähty Möysän vanhalla ja uudella Musaklubilla.

– Vanhalla Mössöllä käytiin Melrosen kanssa. Uudella on oltu Peer Güntin ja Pelle Miljoona Oy:n lämppärinä. Jälkimmäinen oli yleisömäärällä mitaten meidän suurin keikka toistaiseksi, Haajanen kertoo.

Helkutin hienoa olisi saada joskus kutsu ulkomaille, mutta ihan hyvä on näinkin. Kitaristi Kari Haajanen

Lokakuussa BadName soitti Reklamaation kanssa minikiertueen Hartolassa, Heinolassa, Mäntyharjulla ja Sysmässä.

– Joulukuussa on tarkoitus tehdä muutama keikka eteläisessä Suomessa.

BadNamen soittajat ovat viidenkympin ja kiikkutuolin väliltä. Rocktähteydestä entiset nuoret eivät haaveile, mutta tosissaan ukot riffitaiteensa kanssa ovat.

– Haluamme esiintyä tulevaisuudessa enemmän ja saada uutta musiikkia julki. Helkutin hienoa olisi saada joskus kutsu ulkomaille, mutta ihan hyvä meidän on näinkin. Soittaminen on meille tärkeä harrastus. Äärimmäisen hyvää vastapainoa työkiireille, Kari Haajanen sanoo.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi