Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Levyarvio: Sturgill Simpsonin uusi levy vaikuttaa paperilla järjettömältä, mutta soi alusta loppuun komeasti

Kuva: Elektra

Sturgill Simpson
Sound & Fury
Elektra

Tähdet: 4/5

Sturgill Simpson tekee taas mitä huvittaa. Alun perin vuoden 2013 High Top Mountain -debyyttinsä myötä outlaw countryn pelastajaksi nimetty Simpson toi musiikkiinsa jo toisella Metamodern Sounds in Country Music -levyllään mukaan psykedeliaa.

Suurempaan suosioon Simpson nousi vuoden 2016 A Sailor’s Guide to Earth -albumilla, jolla hän uudisti soundinsa täysin. Isyydestä kertova teemalevy voitti parhaan kantrialbumin Grammy-palkinnon, vaikka se oli lähempänä 1960-luvun southern soulia - svengaavaa torvisektiolla varustettua funkista, gospelista ja rockista ammentavaa tyyliä.

Sound & Fury on rehellinen rocklevy, jolla fuzz-pedaali on ahkerassa käytössä ja reippaasti efektoitu laulu vain yksi intrumentti muiden joukossa. Kymmenen tarttuvan biisin aikana Simpson bändeineen yhdistelee muun muassa analogisyntetisaattoreita glam-kitarointiin, proge-sooloiluun ja 1980-luvun ZZ Topista muistuttavaan disco-bluesiin. Muutamasta biisistä tulee mieleen esimerkiksi Queens of The Stone Age, New Order ja The Black Keys.

Yhdistelmä vaikuttaa paperilla järjettömältä, mutta Sound & Fury on alusta loppuun komeasti groovaavaa rockia, jolla ei ole juuri mitään tekemistä kantrin kanssa.

Aki Lehti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi