Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Egotripistä tuttu Knipi julkaisi viimein sooloalbumin

Kuva: Universal

Knipi

Knipi

Universal

Tähdet: 3/5

Egotripin säveltäjänä ja kitaristi-laulajana parhaiten tunnettu Knipi on vihdoin tehnyt ensimmäisen soololevynsä. Vuodesta 1993 alkaen Egotripissä soittanut muusikko on vuosien varrella säveltänyt kappaleita myös lukuisille muille artisteille.

Egotripin esittäminä Knipin lauluissa kuuluu suomirock ja voimapop, mutta omalla albumillaan hänen rakkautensa americanaan ja laulaja-lauluntekijä-musiikkiin nousevat enemmän pintaan. Se johtuu sovituksista, sillä soololla ei sähkökitara surise. Tärkeimmissä rooleissa ovat akustinen kitara ja Knipin lauluääni, joiden ympärille laulut on rakennettu. Hyvällä maulla toteutetut jouset tukevat näppäilyä tyylikkäästi esimerkiksi Maitojunalla-kappaleessa. Pienimuotoisen intiimeiksi sovitetut biisit kuulostavat Egotrippi-kappaleita henkilökohtaisemmilta.

Levyn tuottajana toimi Knipin kanssa paljon yhteistyötä tehnyt Jukka Immonen ja sillä kuullaan persoonallisilla tyyleillä soittavista muusikoista koostuvaa bändiä. Säveltämisessä, sanoittamisessa, kitaransoitossa, sovittamisessa ja laulamisessa on ollut tarpeeksi tekemistä, mutta jakamalla vastuuta Knipi ei ole tullut kuuroksi kappaleilleen. Näin olisi voinut käydä jos hän olisi tehnyt kaiken itse.

Aki Lehti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi