Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Elbow'n kyynärpää katkeaa

Kuva: Polydor

Elbow
Giants of All Sizes
Polydor

2/5

Brittiläisellä “taiderock-yhtye” Elbow’lla on ollut käsissään hyvä suora onnistuneita albumeita pitkin 2000-luvun. Vasta edellinen Little Fictions (2017) osoitti löystymisen merkkejä, mutta siltäkin löytyi monta kelvollista popkappaletta.

Manchesteriläisyhtyeen loisteliasta tuotantoa on leimannut bändin yhteensopivuus ja Guy Garveyn sofistikoituneen työväenluokan tekstit, joissa on traditionaalisia viskiäijämäisiä piirteitä, mutta ilman vaivaannuttavaa toksisuutta.

Uusin albumi Giants of All Sizes laskee käyrää edelleen alaspäin. Elbow kuulostaa yhä täysin itseltään, mutta siinä missä ennen bändin levyille on mahtunut sovituksiltaan ällistyttäviä popkappaleita, nyt ideat ovat enemmän vähissä kuin koskaan.

Pari onnistumista myös löytyy: Dystooppinen Empires rinnastuu brexitin runtelemaan Iso-Britanniaan, ja groovaava Dexter & Sinister on tutun mahtipontista sekä sovitukseltaan ilahduttavan polveilevaa ja kokeilevaa Elbow’ta.

Jotain tuntuu silti menneen rikki. Giants of All Sizes -levyllä Elbow on ensimmäistä kertaa olemassa oikeastaan ilman mitään perusteluita, että miksi. On vaikea olla vaikuttunut.

Arttu Seppänen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi