Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahdessa esiintyvä Pepe Willberg areena-konserteista: "Sinne menevät rahat pommeihin, isoihin näyttöihin ja mainostoimistokuluihin"

Pepe Willbergin mielestä Lahti on varsinainen musiikkikaupunki. Kuva: pepewillberg.net

Pepe Willbergille Lahti on tuttu paikka.

- Ensimmäiset varsinaiset kokemukset ovat vuodelta 1960, 1961 tai 1962. Ajoimme kaverin kanssa hänen isänsä autolla Lahteen katsomaan kisoja. Ei me siellä mitään kisoja nähty, vaan ajeltiin kaupungilla ja katseltiin paikallisia daameja. Sitten ajettiin takaisiin Helsinkiin, eikä puhuttu kenellekään mitään, Willberg nauratti Radio Voiman haastattelussa.

Pepe Willbergin mielestä Lahti on varsinainen musiikkikaupunki.

- Siellähän on Sibeliustalo ja hyvä orkesteri. Kaikennäköisiä bändejä sielläkin on syntynyt, ei sitä voi mitenkään ohittaa, pohti Willberg.

Willberg kertoi myös, mitä hän olisi tahtonut oppia Lahdessa.

- Se on varmaan vähän myöhäistä, mutta en ole koskaan hypännyt mäkisuksilla. Se olisi ollut mahtava kokemus, mutta se on tainnut jäädä tässä elämässä väliin, Willberg arveli.

Pitkän linjan musiikkimies arvosteli haastattelussa areenaluokan konsertteja.

- Nämä kiertueethan on tänä päivänä ihan mahdottomia taloudellisesti. Tekijöitä on hirveästi ja areena-kokoluokan konsertit, joissa hirvittävällä markkinoinnilla ja mainonnalla haalitaan porukkaa, että saadaan kulut maksettua, niin sinne menee ihmisten rahat pommeihin, isoihin näyttöihin ja markkinointi- sekä mainostoimistokuluihin. Se, mitä sieltä saa perimmäisessä rivissä, ei ole kovinkaan paljon. Sitten tämmöiset konserttisalitason systeemit, joissa olisi tunnelmaa, tahtoo jäädä vähän jalkoihin, pahoitteli Willberg.

Willberg kertoi jatkavansa kiertuetoimintaa myös jatkossa, mutta hän tuskin tulee tekemään näin suuren bändin kanssa enää jatkossa mitään.

- Tämä on taloudellisesti hirveän raskasta. On palkat, matkat, salivuokrat ja muut. Menojen suuruus ja tulojen pienuus aiheuttaa hirvittävää stressiä.

Kuuntele myös, mitä mieltä Pepe Willberg on joululahjojen hankinnasta ja millaisen syntymäpäivälahjan hän osti Virve Rostille.

Pepe Willberg konsertoi Lahden Sibeliustalon pääsalissa keskiviikkona 16. lokakuuta kello 19.

Lue myös: Sananvapauden tilasta huolestunut Sofi Oksanen saapuu keskiviikkona Lahteen
Minni Salminen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi