Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Nuorelan musiikkiklubi Orimattilan Luhtikylässä myi taas loppuun – kyläyhdistys sai houkuteltua eturivin artistit syrjäkylille

Olavi Uusivirran keikka Luhtikylän Nuorelassa on loppuunmyyty. Kuva: Toni Tervo

Nuorelan seurantalon ilmoitustaululla on vanha mainos. Lahtelainen Sleepy Sleepers soittaa Luhtikylän Nuorelassa 3. syyskuuta 1976. Mukana menossa on myös DJ Urpo, ja yhteiskuljetuskin järjestetään.

Toinen keikkamainos on enemmän tätä päivää. Perjantaina 11. lokakuuta Nuorelassa soittaa maamme energisimpiin live-esiintyjiin lukeutuva Olavi Uusivirta. Sana on kiirinyt hyvin, sillä keikka on loppuunmyyty.

Nuorelaan mahtuu 150 henkeä, kertoo keikkoja järjestävän Luhtikylän Nuorela -yhdistyksen puheenjohtaja Helena Kainulainen. Sylissä nuori talkoolainen, puolitoista viikkoa vanha tyttövauva. Kuva: Katja Luoma

Olli Lindholm ei ehtinyt Nuorelaan

Luhtikylän Nuorelassa on järjestetty tapahtumia ennenkin, mutta tänä vuonna silmässä on uudenlainen vaihde. Kyläyhdistys on onnistunut houkuttelemaan eturivin artistit syrjäkylille. Alkuvuodesta Nuorelan juhlasalissa soitti Tuomari Nurmio ja kesällä Pauli Hanhiniemen ja Ville Rauhalan duo MAD.

Myös Yö-yhtyeen keikka oli jo sovittu ja lipunmyynti käynnissä, mutta laulaja Olli Lindholm ei koskaan kerennyt Nuorelaan. Lindholm kuoli yllättäen helmikuussa sairauskohtaukseen.

Tänä vuonna Nuorelan kalenterissa on vielä pikkujoulut Martti Servon ja Napanderin kanssa.

Nuorelan eteisen ilmoitustaululla mainostetaan Sleepy Sleepersin vuoden 1976 keikkaa. Kuva: Katja Luoma

Musiikki-illat ovat yksi keino pitää kylä eläväisenä.

– Mietittiin, mikä saisi ihmiset liikkeelle ja houkuttelisi porukkaa muualtakin. Koska tila on pieni ja vähän syrjässä, pitää olla suosittu artisti, jotta ihmiset tulevat, sanoo Helena Kainulainen, Luhtikylän Nuorela -yhdistyksen puheenjohtaja.

Kainulainen myöntää, että myös järjestäjien omat mieltymykset saattoivat vaikuttaa artistivalintoihin.

– Yhdistyksen sihteerin Hanne Syrjäläisen kanssa ajateltiin, että kyllä Pauli Hanhiniemi pitää saada tänne. Otimme suoraan häneen yhteyttä.

Muitakin artisteja on haviteltu, mutta kaikki kyselyt eivät ole tuottaneet tulosta. Esteenä ovat olleet aikataulut tai Nuorelan kapasiteetti. Joillekin artisteille 150 kuulijaa on liian vähän: ison tuotannon tuomista kylätalolle ei ole pidetty kannattavana.

Helena Kainulainen näyttää, millainen on Nuorelan backstage, artisteille varattu takahuone. Se löytyy talon yläkerrasta. Kuva: Katja Luoma

Ensi vuoden suunnitelmat vielä auki

Kyläyhdistys hoitaa oman osuutensa keikkajärjestelyistä talkootyöllä. Samalla meiningillä järjestetään myös esimerkiksi Orimattilan Mallusjoen perinteikäs Takinkääntöviikko.

Kainulainen sanoo, että tapahtuman järjestäminen vaatii ennen kaikkea sitoutuneen porukan. Keikkapäivänä väkeä tarvitaan lipunmyyntiin, kahvioon, anniskeluun, järjestyksenvalvontaan, roudaamiseen ja siivoukseen. Erilaisten viranomaislupien hankkiminen ja maksujen tilittäminen on sekin oma savottansa.

Keikkailtoja varten kyläyhdistys on hankkinut Nuorelaan anniskeluoikeudet. Ilman alkoholimyyntiä tulot jäisivät turhan laihoiksi, Kainulainen sanoo.

– Anniskelulupa on myös aika kallis. Sitä ei kannata hankkia vain yhtä tai kahta tapahtumaa varten.

– Ei tässä rikastumaan pääse, mutta tavoite on, että ei jäädä tappiolle.

Kainulaisen mukaan yleisön palaute keikkailloista on ollut pelkästään positiivista. Silti ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä auki.

Olavi Uusivirta 11.10. Martti Servo & Napander 29.11. Nuorelassa, Keiturintie 56, Orimattila.

Vuonna 1904 rakennettu Nuorela sijaitsee kauniissa luonnonmaisemassa Luhtikylässä. Kuva: Katja Luoma
Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi