Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Levyarvio: Sonata Arcticalta eivät ideat lopu kesken

Kuva: z

Sonata Arctica
Talviyö
Nuclear Blast
Tähtiä 4/5

Talviyö on jo kymmenes pitkäsoitto melodisen metallin kärkinimiin kuuluvalta Sonata Arcticalta. Bändin debyyttilevy Ecliptica ilmestyi 20 vuotta sitten, mutta laulajalta ja pääasialliselta biisintekijä Tony Kakolta ei vaikuta loppuvan ideat kesken. Kappalemateriaali on tällä kertaa paria edellistä albumia vahvempaa.

Levy-yhtiö promoaa uutuutta power metallina, vaikka moista kaahausta ei Talviyöllä juurikaan kuulla. Sonata Arctica on jo useamman levyn ajan tehnyt musiikkia, jossa perinteinen melodinen heavy ja raskas rock yhdistyvät progressiivisiin sävyihin.

Soundimaailmaltaan Talviyö on piristävän erilainen metallilevy nyansseineen. Se elää ja hengittää, kuulostaen siltä että albumilla soittaa ihan oikea bändi. Soitossa on groovea, eikä kaikkea ole miksattu tasapaksuksi mössöksi, kuten aivan liian monilla moderneilla metallilevyillä. Tuottaja-miksaaja Mikko Tegelmanin avustuksella Sonata Arctica kuulostaa vihdoinkin levyllä melkein samalta kuin livenä.

Talviyön teksteistä ei löydy hevikliseitä, sillä Kakko on kirjoittanut jälleen maanläheistä lyriikkaa. Laulut käsittelevät esimerkiksi ihmisyyttä, ihmissuhteita sekä maailman tilaa ja tapahtumia.

Aki Lehti
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi