Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Teatteriarvio: Poikabändi pelastaa lamaan laonneet miehet – Tampereen Työväen Teatterin musikaalikomediasta ei tehosteita puutu

Rocktähti Korppi (Lauri Mikkola) pestautuu poikabändiin, joka saa nimen ToiBoys. Kuva: Kari Sunnari

Tampereen Työväen Teatteri
Poikabändi
Kantaesitys Suurella näyttämöllä 5.9.
 

Lama-Suomi, erityisesti Toijala vuonna 1992. Kaksi entistä mainosmiestä, velkaantuneet kaverukset Kari, myöhemmin Gari (Jari Ahola), ja Make (Samuli Muje) ovat joutuneet palaamaan suuresta maailmasta Toijalaan vetämään karaokeiltoja nuorisoseurantalolle. Samat työttömät laulavat samoja lauluja ilta toisensa jälkeen.

Kunnes eräänä iltana Kari saa ajatuksen poikabändistä, joka nostaisi miehet taas maineeseen. Heikki Syrjän ja Riku Suokkaan käsikirjoittama ja ohjaama musikaalikomedia on ideana lähes yhtä hullu: ketä kiinnostaisi laulava ja tanssiva poikabändi? Tämän toteaa myös Maken isä, aina yhtä mainio Aimo Räsänen.
 

Kari lähtee Maken ja äitinsä (Jaana Oravisto) avustuksella etsimään sopivia tyyppejä. Mukaan saadaan pastorin poika Matteus (Jon-Jon Geitel), jäyhä metsuri Juzzi (Jonas Saari) ja laskeva rocktähti Korppi (Lauri Mikkola). Mukana hengailee myös Maken ärsyttävä pikkuveli Seitti (Saska Pulkkinen). Viisikkoa stailaa paikallinen kampaaja Monica (Heidi Kiviharju). ToiBoys on syntynyt.

ToiBoys ottaa yleisönsä. Kuva: Kari Sunnari

1990-luvun Suomi on tuotu näyttämölle Jaana Aron puvustuksen ja Teppo Järvisen lavastuksen keinoin: huonolaatuiset karaokevideot, työttömyys, värisevällä näytöllä välkkyvä teksti-tv, kirjavat vaatteet ja rumat permanentit ovat nostalgiaa, jota kukaan ei kaipaa takaisin.

Poikabändin ensimmäinen hitti Tehdään mehuu on raikas tuulahdus jostain uudesta ja uppoaa heti kohdeyleisöönsä – kaikkiin naisiin. Eleet, ilmeet, puvut ja tanssikoreografiat ovat tarkkaan mietittyjä, ja kliseet on kopioitu suoraan suuren maailman tyylistä. Paidattomat miehet farkuissaan vetoavat suoraan sinuun – tai minuun: ”Saat mun avaimeni, voit tulla vaikka keskellä yötä”. Naisille tarinassa jää vain avustajan, tyttöystävän, yleisön tai äidin osa.
 

Näyttävät tehosteet ja lavashow eivät häviä oikeille bändeille. Tanssi ja laulu sujuvat hienosti, ja orkesteri Alabama House Band tekee taattua ammattimaista työtään kulisseissa. Musiikin takana ovat pääasiassa Risto Asikainen ja Kristian Maukonen, jotka ovat tehneet biisejä monille bändeille. ToiBoys on keikkaillut oikeastikin, ja sille on tehty musiikkivideoita.

Musikaali täyttää varmasti katsomot ja hyvästä syystä, vaikka tarina on tavanomainen ja loppua kohti hajanainenkin. Sanomaksi kiteytyy, ettei pelkkä kuuluisuus tuo onnea, vaan tärkeintä on sittenkin ystävyys ja yhteys muihin ihmisiin.

Maarit Cederberg
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi