Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Elokuva-arvio: Ready or Not on vulgaari satiiri avioliiton ahtaudesta

Grace (Samara Weaving) kokee kauheita omissa häissään. Kuva: Fox Searchlight

Ready or Not
Tähtiä 2/5
 

Hyvät kauhukomediat ovat harvassa, ehkäpä siksi että kauhua ja huumoria ei ole helppo yhdistää. Se mikä naurattaa, ei enää pelota.

Pari vuotta sitten tullut Get Out oli kuitenkin yllätyshitti, joka taisi avata uudelleen Hollywoodin tuottajien silmät genren kaupalliselle potentiaalille.

Ready or Not kertoo rikkaasta eliittiperheestä, joka paljastuu sadistiseksi. Päähenkilö on nuori morsian Grace (Samara Weaving), joka valmistautuu hääjuhlaan ja hääyöhön sulhasensa Alexin (Mark O’Brien) kanssa. Yöstä tulee painajaismainen, kun Alexin perhe, joka on rikastunut lautapeleillä, pakottaa Gracen mukaan hyytävään kuurupiiloon perheen ylellisen ja pimeän kartanon uumenissa. Yön kuluessa Gracelle selviää, että hänet halutaan hengiltä.

Get Outin oivallus oli käsitellä rasismia yllättävällä tavalla. Ready or Notin kantaaottavuus on pääosin vulgaaria pelleilyä Alexin perheen sekopäisyydellä.

Elokuvan huumori on ehkä makuasia, mutta pelottavuus murenee henkilöhahmojen latteuteen. Matt Bettinelli-Olpinin ja Tyler Gillettin ohjaus perustuu kunnianhimoiseen, goottihenkiseen, sarjakuvamaiseen tyylittelyyn, joka jättää niukasti tilaa Gracen ja Alexin perheenjäsenten karakterisoinnille.

Halutessaan toki voi tulkita elokuvan satiiriksi avioliitto-instituution ahtaudesta, jonka viaton Grace havahtuu oivaltamaan diabolisen taistelunsa tiimellyksessä.

Tyylilaji: kauhu, komedia. K-16.

Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi