Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Nastolan Kuvakirja-näyttely oli menestys, ensi kesä on jo työn alla

Kuraattori Veikko Halmetoja esitteli Kuvakirja-näyttelyä kesäkuussa Nastolassa. Kuva: Juha Peurala

Nastolan vanhan kunnantalon Kuvakirja-näyttelyn näki lähes 5 000 katsojaa kesän aikana. Laajalti valtakunnallistakin huomiota herättäneen näyttelyn kuratoi Veikko Halmetoja. Vanhoissa virastotiloissa oli esillä noin 200 teosta 24 taiteilijalta.

Nastola-seuran järjestämään näyttelyyn liittyi lisäksi joukko oheistapahtumia. Seuran puheenjohtaja Liisa Helanto on enemmän kuin tyytyväinen Taidekesän kokonaisantiin.

– Kävijämäärä oli todella iso positiivinen yllätys. Näyttelystä oli artikkeli jopa Finnairin Blue Wings -lehdessä. Nuoret taiteilijat näkyivät aktiivisesti myös somessa, Helanto mainitsee.

Helanto uskoo, että näyttely saavuttaa vähintään nollatuloksen myös taloudellisesti, vaikka teosmyynti ei kovin kiivaana käynytkään.

– Monet teoksethan olivat luonteeltaankin sellaisia, että ne eivät oikein liiku. Enemmänkin näyttely tarjosi kokonaisvaltaista taiteen kokemisen riemua. Erityisen hienoa on, että viimeisellä viikolla sen kävi katsomassa parisataa koululaistakin lähialueen kouluista, Helanto hehkuttaa.

Nastola-seura aikoo jatkaa näyttelytoimintaa. Seuraavan kesänäyttelyn kuraattoriksi on jo valittu nastolalaissyntyinen taiteilija Kaarlo Stauffer. Helanto ei osaa vielä sanoa, onko ensi kesän näyttelykin vanhassa kunnantalossa.

– Toivottavasti pääsisimme samaan paikkaan, mutta voi olla, että siihen tulee muitakin toimijoita. Se ratkeaa varmaankin syys–lokakuussa, Helanto ennakoi.

Lue myös: Tyhjeneville tiloille pohdittiin käyttöä Nastolan kunnantalolla - kysymykseksi nousi myös se, kenen vastuulla tilat ovat
Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi