Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kirjasyksy tuli Päijät-Hämeeseen jo kesällä

Antti Rönkä nousi heti kirjaston varatuimpien joukkoon Jalat ilmassa -teoksellaan. Kuva: Juha Peurala

Päijäthämäläisen kirjasyksyn puhutuin tapaus taisi oikeastaan tulla jo loppukesällä: puolitoista viikkoa sitten julkaistu Antti Röngän Jalat ilmassa -romaani (Gummerus) on herättänyt paljon keskustelua ja noussut myös lukijoiden suosioon. Teos ponkaisi heti ilmestyttyään viikon varatuimmaksi Lahden seudun Lastu-kirjastoissa.

Muutkin lahtelaiset ovat olleet aktiivisina. Katriina Ranteen runoteos Nosta minut ja laske yhteen (ntamo) julkaistiin jo alkukesästä. Kirja ei ole aivan perinteinen runokokoelma, sillä Ranne vaihtaa siinä sähköpostiviestejä nigerialaisrunoilija Uche Ndukan kanssa. Kaksikko ei ole koskaan kohdannut toisiaan kasvokkain, mutta Nduka oli mukana Ranteen aiemmin toimittamassa Korallia ja suolakiteitä -antologiassa (Poesia, 2015).

Orimattilalainen Mila Teräs on saanut juuri valmiiksi jatko-osan Hotelli Hämärä -sarjaansa (Karisto). Ullakon arvoituksessa Teo, Tuukka ja Leila selvittelevät outoa valonkajoa ullakolta. Kuvitus on Silja-Maria Wihersaaren.

Teräs jatkaa myös maailmanvalloitusta Kettu ja värit -kuvakirjallaan (Karisto, 2017).

– Se ilmestyy nyt syyskuussa Saksassa ja ensi vuonna myös Tshekissä, Teräs tiedottaa.

Päijäthämäläisistä dekkaristeista julkaisuvuorossa on syksyllä ainakin hollolalainen Eija Piekkari, jolta ilmestyy 12. osa Kristiina Elo -sarjaan. Jälki jää -romaania on lupa odottaa lokakuussa Myllylahti-kustantamolta.

Samoihin aikoihin Myllylahdelta ilmestyy myös orimattilalaisen Marko Immosen seikkailutrilleri Syntien perukirja, jossa seurataan kahden suvun salaisuuksia.

Tietokirjojen puolella odotetuin teos lienee Marjo Liukkosen Teloitusjonossa (Atena). 5. syyskuuta ilmestyvä kirja jatkaa Hennalan vankileirien kohtaloiden parissa. Aihe on Liukkoselle henkilökohtainen, sillä sisällissodan jälkeen Hennalassa virui myös hänen sukulaisiaan.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi