Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Mona Lisan näkeminen onnistuu kohta vain varauksella – Pariisin Louvre tekee varaukset pakolliseksi museovierailulle

Leonardo Da Vincin merkkiteoksen Mona Lisan kotimuseossa on eniten vierailijoita maailmassa. Museosta on kuitenkin tullut oman menestyksensä uhri ja turistimagneetti kärsii ylikuormituksesta. LEHTIKUVA/AFP

Ranskassa Pariisin maailmankuulu museo Louvre kehotti perjantaina vierailijoitaan varaamaan vierailunsa etukäteen. Museo myös lisäsi, että jatkossa museossa ei voi vierailla ilman varausta. Varaukset tulevat pakollisiksi museon mukaan vuoden loppuun mennessä.

Leonardo Da Vincin merkkiteoksen Mona Lisan kotimuseossa on eniten vierailijoita maailmassa. Museosta on kuitenkin tullut oman menestyksensä uhri ja turistimagneetti kärsii ylikuormituksesta.

Museon kävijämäärät ovat nousseet entisestään kuluvan kesän aikana, kun lämpöennätyksiä takonut helleaalto sai turistit hakemaan museosta suojaa kuumuudelta. Myös Mona Lisan väliaikainen siirto toiseen huoneeseen kunnostustöiden ajaksi on tarjonnut oman lisänsä kaaokseen.

Museon varajohtajan Vincent Pomareden mukaan varauksen teko tekee museoon saapumisesta sulavampaa.

– Tähän mennessä varausjärjestelmä ei ole ollut pakollinen, mutta me aiomme ottaa käyttöön pakollisen varausjärjestelmän, niin kuin monet museot ovat tehneet. Vuoden loppuun mennessä kaikkien vierailijoiden pitää tehdä varaus, Pomarede kertoi AFP:lle.

Pomareden mukaan tämä auttaa museota selviämään vierailijoiden korkeasta lukumäärästä. Hän kertoo, että järjestelmä tulee käyttöön lokakuusta tai marraskuusta lähtien.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi