Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahden metalliylpeys panee pillit pussiin – Profane Omen soittaa viimeisen keikkansa elokuussa Mössöllä

Profane Omen soittaa toisen jäähyväiskeikkansa 17. elokuuta Möysän Musaklubilla Lahdessa. Kuva: Mira Kurki

Kaksikymmentä vuotta ankarasti mekastanut lahtelainen metalliyhtye Profane Omen ilmoittaa lopettavansa toimintansa ainakin toistaiseksi. Bändi kertoi asiasta tiistaina Facebook-sivuillaan. Pitkässä päivityksessä kerrotaan yhtyeen toiminnan vaatineen enemmän sitoutumista kuin mihin oli edellytyksiä.

“Kun esimerkiksi yksi meistä asuu Brasiliassa ja loput Suomessa, ymmärrettävästi kokoontuminen ei ole ihan yhtä yksinkertaista, kuin sutaista fillarilla naapuriin. Nuorempana vapaa-aikaa oli huomattavasti enemmän, ja sitoutuminen riittävällä intensiteetillä helpompaa, kun ei ollut perheitä ja päivätöitä”, päivityksessä kerrotaan.

Toiminnan taloudelliseen mielekkyyteenkin viitataan.

“Ollaan aina haluttu toimittaa paras ja tykein livekeikka, joka hihoista lähtee, eikä esimerkiksi raha ole koskaan kovinkaan suurta roolia meille näytellyt. Pienemmälläkin liksalla on lähdetty, jos keikka on ollut muuten järkevissä kantimissa tai ilmassa seikkailun makua. Totuus kuitenkin on, että laskut on maksettava silloinkin, kun tehdään keikkaa minimiliksalla tai uutta levyä studiossa.”

Arkun kanteen ei kuitenkaan lyödä viimeistä naulaa.

“Ketään ei haudata, kun ei kukaan ole kuollut. Jos vielä tulee parempi aika, luvataan, että lavalle kiipeää aivan yhtä tulinen PO, kuin joka kerta tähänkin asti.”

Profane Omen soittaa jäähyväiskeikkansa 17. elokuuta Möysän Musaklubilla Lahdessa.

Profane Omen

Metallista groovea vuodesta 1999

Lahtelainen metalliorkesteri. Kokoonpano: Jules Näveri, laulu, Williami Kurki ja Antti Kokkonen, kitarat, Samuli Mikkonen, rummut, sekä Antti Seroff ja Tomppa Saarenketo, bassot.

Julkaistut albumit Beaten into Submission (vuonna 2006), Inherit the Void (2009), Destroy! (2011) ja Reset (2014) ja Ooka (2018). Inherit the Void nousi Suomen albumilistan sijalle 9.

Voitti Vuoden tulokas -palkinnon Finnish Metal Awardsissa vuonna 2007.

Soittanut isoilla festareilla, kuten Tuska Open Air, Sonisphere ja Qstock. Keikkaillut useissa Euroopan maissa ja Japanissa.

Janne Urpunen
janne.urpunen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi