Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Hapankaali pysyy, mutta musiikki muuttuu – Mallusjoen Takinkääntöviikolla nähdään muun muassa M, Edu Kettunen ja Suistamon sähkö

Mallusjoen Takinkääntöviikolla kuullaan tänä kesänä jokavuotiseen tapaan Kaj Chydeniusta sekä muun muassa teknosävytteistä etnomusiikkia, iskelmää, poppia ja jazzia.

Suistamon sähkö yhdistelee kansanmusiikkia ja konemusiikkia.

Takit on jo käännetty ja laitettu roikkumaan Mallusjoen seuratalolla. Mallusjoen Takinkääntöviikolla kuullaan tänä kesänä jokavuotiseen tapaan Kaj Chydeniusta sekä muun muassa teknosävytteistä etnomusiikkia, iskelmää, poppia ja jazzia. Tarjolla on tuttuun tapaan hapankaalia ja bratwurstia. Keitin on testattu, kertoo festivaalin taiteellinen johtaja Aleksis Kyrö.

– Resepti pysyy samana. Sitä ei aleta puljata, Kyrö sanoo.

Tapahtuman teema on Kyrön mukaan sama kuin ennenkin: mahdollisimman paljon toisistaan poikkeavaa musiikkia. Eniten Kyrö odottaa etnoteknoa soittavaa Suistamon sähköä. Bändin piti esiintyä Mallusjoella jo viime vuonna, mutta keikka jouduttiin perumaan lentokentällä tapahtuneen sähellyksen takia. Nyt esiintyminen näyttää onnistuvan.

– Mutta ei saa nuolaista ennen kuin tipahtaa.

Edu Kettunen esiintyy Takinkääntöviikolla maanantaina. Kuva: Tuija Manninen

1 Sunnuntaina esiintyy Miikka Kallio Band

Lahtelainen Miikka Kallio valittiin tänä vuonna nuorisomuusikon virkaan Lahden seurakuntaryhmässä. Kallio aiheutti alkuvuodesta pienoisen ”peppukohun”, kun Etelä-Suomen Sanomien lukija paheksui Näppis-palstalla Ristinkirkon urkuria, joka kirjoittajan mielestä heilutti peppuaan epämiellyttävästi. Kallio tunnisti itsensä viestistä, koska hän toimi silloin Ristinkirkon kanttorin sijaisena.

Miikka Kallio on keikkaillut paljon laulaja Mikael Saaren kanssa.

2 Maanantaina Mallusjoella nähdään laulaja-lauluntekijä Edu Kettunen

Kettunen on tunnettu erityisesti vuonna 1986 julkaistusta Lentäjänpoika-klassikostaan. Viimeisin albumi Autioilla rannoilla julkaistiin vuonna 2016. Mallusjoella Kettunen esiintyy duona.

3 Minja Koski esiintyy M-yhtyeensä kanssa tiistaina

Keväällä julkaistu toinen albumi Näytän missä asun vakuutti debyyttialbumin tavoin musiikkikriitikot ja kuulijat. M esiintyy tänä kesänä myös Pori Jazzeilla ja Flow Festivalilla.

Minja Kosken M-yhtye keikkailee ahkerasti kesällä. Kuva: Ronja Koskinen

4 Taidevankkuri tarjoaa performanssia

Taidevankkuri Linnuntie on orimattilalaisen taiteilijapariskunnan Virpi Kannon ja Tapani Kokon humoristinen ja sirkusvaikutteinen performanssi.

Kanto ja Kokko ovat esittäneet Taidevankkuri Linnuntietä vuodesta 2016 lähtien museoissa ja festivaaleilla, kuten Mäntän kuvataideviikoilla. Kuvanveistäjä Virpi Kannon teoksia, betonikasvoja, voi nähdä Lahden matkakeskuksen alikulkutunnelissa. Tapani Kokko on tunnettu railakkaista puuveistoksistaan.

Performanssi esitetään tiistaina.

5 Suistamon sähkö -etnoteknoyhtye esiintyy Mallusjoella keskiviikkona

Kansanmusiikkia ja konemusiikkia yhdistävä Suistamon sähkö ammentaa inspiraatiota muun muassa Karjalasta. Uusimman Etkot, pectopah ja etnoteknoa -albumin levyarviossa Soundissa (10/2018) bändiä kutsuttiin yhdeksi maamme kummallisimmista yhtyeistä. Takinkääntöviikon jälkeen Suistamon sähkö esiintyy Norjassa Telemarkfestivalenissa 10. elokuuta ja Womex-maailmanmusiikkitapahtuman avajaisissa Tampere-talossa 23. lokakuuta. Yhtyeen piti esiintyä Mallusjoella jo viime vuonna, mutta Münchenin lentokentällä sattuneen sekaannuksen takia keikka piti perua. Yksi lentokentällä olleista matkustajista sai koko kentän sekaisin kulkiessaan turvatarkastuksen läpi ilman lupaa.

Etnomusiikkia kuullaan Mallusjoella myös lahtelaiselta Varjottaret yhtyeeltä torstaina 25. heinäkuuta.

6 Emilia Lajunen ja Suvi Oskala pyöräilevät Mallusjoelle Pukkilasta

Kahden viisikielisen viulun yhtye Duo Emilia Lajunen & Suvi Oskala ajaa esiintymispaikasta toiseen pyörillä Uudenmaan ja Orimattilan alueella. Mallusjoelle Lajunen ja Oskala saapuvat keskiviikkona, ja jo seuraavana päivänä he esiintyvät Vantaalla. Akustinen yhtye on soittanut muun muassa Iso-Britanniassa, Etelä-Koreassa, Intiassa sekä Pohjoismaissa.

Veeti Kallio on tuttu myös musikaalirooleistaan. Kuva: Elina Laukkarinen

7 Torstaina kuullaan Veeti Kalliota

Laulaja ja näyttelijä Veeti Kallio esiintyy Mallusjoella osana trioa. Veeti Kallio tunnetaan muun muassa Leningrad Cowboys -yhtyeestä. Hän on tuttu kasvo myös teatterilavoilta, kuten Mamma Mia -musikaalista.

8 Perjantaina tanssitaan menneiden vuosikymmenien iskelmän tahtiin

Lahtelainen blues-muusikko Pentti Varhama esiintyy Mallusjoella The Big Easy -kokoonpanon kanssa. Martti Peippo esittää kahdeksan hengen orkesterin kanssa 1950–60-lukujen iskelmämusiikkia. Peippo tunnetaan muuna muassa Lahti Big Bandin luotsaamisesta sen ensimmäisenä kapellimestarina.

9 Orimattilalainen Eki Jantunen viihdyttää yleisöä lauantaina

Tanssilavoilta ja Eki Jantunen & Mutkattomat -yhtyeestä tunnettu pitkänlinjan muusikko esiintyy Mallusjoella samana päivänä Torvisoittokunnan kanssa. Orimattilasta on kotoisin myös tiistaina esiintyvä pop rock -yhtye Tania.

Takinkääntöviikko 21.–27. heinäkuuta Mallusjoella.

Eveliina Mäntylä
eveliina.mantyla@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi