Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Michael Jacksonin fanit haastoivat pedofiliasyytteitä esittäneet miehet oikeuteen Ranskassa

Kolme faniryhmää haastoi oikeuteen kaksi miestä jotka kertoivat Leaving Neverland -dokumentissa Michael Jacksonin hyväksikäyttäneen heitä vuosien ajan. LEHTIKUVA/AFP

Laulajatähti Michael Jacksonin fanit ovat tarttuneet oikeustoimiin Ranskassa puolustaakseen edesmenneen idolinsa kunniaa. Kolme faniryhmää haastoi oikeuteen kaksi miestä jotka kertoivat Leaving Neverland -dokumentissa laulajan hyväksikäyttäneen heitä vuosien ajan.

Kanne nostettiin Ranskassa, koska siellä edesmenneen ihmisen kunnian loukkaaminen on rikos, toisin kuin Yhdysvalloissa. Ryhmät hakevat oikeudesta yhden euron symbolisia vahingonkorvauksia.

Käsittely Orleansissa sijaitsevassa tuomioistuimessa kesti vain kymmenen minuuttia. Jacksonia hyväksikäytöstä syyttäneet miehet eivät olleet istunnossa paikalla tai edustettuina. Faniryhmät saivat tuekseen Jacksonin kuolinpesän, joka julkisti asiasta lausunnon ja toivoi suojaa vainajan kunnialle myös Yhdysvalloissa.

– Toivomme, että oikeusvoitto Ranskassa vauhdittaa liikettä Yhdysvalloissa kohti lain muutosta, joka tuo vainajille suojan kunnianloukkausta vastaan, todettiin kuolinpesän lausunnossa.

Jacksonin perhe on Yhdysvalloissa haastanut dokumentin esittäneen kaapelitelevisioyhtiö HBO :n oikeuteen ja vaatii yhtiöltä sadan miljoonan dollarin (89 miljoonan euron) korvauksia.

Orleansin oikeusistuimen on määrä antaa ratkaisunsa 9. lokakuuta, jos kanteen nostaneet voivat todistaa, että haastekirje on toimitettu syytöksiä esittäneille miehille.

Nelituntinen dokumentti sai ensi-iltansa Sundance-elokuvajuhlilla Yhdysvalloissa tammikuun lopulla. Leaving Neverland kertoo yksityiskohtaisesti kahden nyt jo aikuisen miehen väitetyistä kokemuksista. Wade Robson ja James Safechuck syyttävät Jacksonin käyttäneen heitä vuosien ajan seksuaalisesti hyväksi, kun miehet olivat vielä lapsia.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Jatka lukemista LTV:n tarjoamana 2 vk maksutta!

Tilaa ESS VerkkoPlus 2 viikoksi maksutta ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa 2 vk maksutta

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi