Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Lahtelainen Merkityskirja toivoo lapsilta ideoita uuteen lastenkirjaan: millainen on maailman ihanin ope?

Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa -kirjassa päähenkilö sai lainaan kirjan suojelija Raipe Helmisen vanhan pelipaidan. Jokaisesta myydystä kirjasta tilitetään seitsemän euroa Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle -ohjelmaan. Kuva: Merkityskirjat

Lahtelainen pienkustantamo Merkityskirjat valmistelee parhaillaan kirjasarjansa kolmatta osaa. Marraskuussa ilmestyvä, suomalaista sijaisperhetoimintaa tukeva lastenkirja Helgan ja Helmerin viikonloppuveli syntyy edeltäjiensä tavoin joukkoluovuudella. Lastenkirjailija Terhi Kangas ja kuvittaja-graafikko Anna Aalto toivovat nyt lukijoita avuksi luovaan työhön.

– Tällä kertaa tarvitsemme luovien lasten apua muun muassa luodaksemme maailman ihanimman opettajan tokaluokkalaisille. Pyykkinarulle ripustettavaksi toivomme taas lasten omia lempivaatteita, Kangas kertoo.

Ehdotuksia, kuvia ja piirroksia voi lähettää viikon loppuun asti osoitteessa merkityskirjat.fi/verkkokauppa.

– Uskomme, että luovan prosessin joukkoistaminen lisää myös lasten kiinnostusta kirjallisuutta kohtaan. Onhan se nyt aika hienoa, jos oikeassa lastenkirjassa päähenkilöllä on yllään lapsen itse suunnittelema unelmamekko, kertoo kuvittaja Anna Aalto.

Lapset suunnittelivat kaupungin ja päähenkilön asun

Merkityskirjojen aiemmissa teoksissa on lasten suunnittelemia elementtejä, ja lisää on jo kerätty. Esimerkiksi Lahti Block Party -tapahtuman maksuttomassa lastenkirjapajassa suunniteltiin lasten kanssa viihtyisän kaupungin elementtejä, joita lastenkirjan sivuilta tulisi löytyä.

Kirjasarjan ensimmäinen osa Helga Hidalmiina kissojen kunniavieraana ilmestyi vuonna 2017. Päähenkilö Helgan päällä nähdään kuusivuotiaan espoolaisen Nellan suunnittelema mekko.

Sarjan toinen osa on nimeltään Helmeri Hessunpoika löytää lajinsa, ja kolmas osa Helgan ja Helmerin viikonloppuveli ilmestyy marraskuussa Lahden Kätevä ja tekevä -messuilla. Jokainen myyty kirja tukee Perhehoitoliiton työtä sijaisperheiden hyväksi seitsemällä eurolla.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi