Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Levyarvio: Bruce Springsteen tarjoilee läntistä popkantria

Kuva: a

Bruce Springsteen

Western Stars

Columbia

4/5 tähteä

Seitsemääkymppiä lähestyvällä Bruce Springsteenillä pitää kiirettä julkaisurintamalla. Kesäkuun puolivälissä päivänvalon näki Pomon tuore sooloalbumi Western Stars ja syksymmällä on vuorossa levy E-Street Bandin kanssa sekä sen tiimoilta tehtävä kiertue.

Sooloalbumilleen Springsteenin on tällä kertaa poiminut vaikutteita 1960–1970-luvun kalifornialaisesta popkantrista. Eikä tätä turhaan peitellä: levyn ensimmäisenä singlelohkaisu Hello Sunshine tuo erehdyttävästi mieleen Harry Nilssonin vanhan Everybody’s Talkin’ -hitin.

Amerikkalaisen folkloren kierrättäminen kuuluu vahvana läpi Western Starsin. Tuottaja Ron Aniello on sisäistänyt Glenn Campbellin viihteellisen kantrin ja Burt Bacharachin sokeristen pophittien tyylikirjon, ja verhonnut Springsteenin kappaleet massiivisilla jousisovituksilla ja kantrikikoilla.

Ratkaisu toimii, sillä Springsteen kappaleet ovat sovitusten arvoisia. Western Stars on romanttinen aikamatka menneiden aikojen musiikkikulttuuriin, ja Pomo pystyy lauluissaan tavoittamaan jotain hienoa tuon ajan Amerikasta.

Mikko Siltanen
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi