Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Kaipaatko koskaan Heinolaa, Laura Voutilainen?

Lahden IskelmäKesään saapuva Voutilainen kuuntelee tarkasti, jos radiosta tulee oma, uusi biisi. Paljon soitetut kappaleet hän hiljentää.

Laura Voutilainen esiintyy Lahden Iskelmäkesässä perjantaina. Kuva: Elina Simonen

Lahdessa vietetään viikonloppuna IskelmäKesä-festivaalia. Yksi perjantai-illan artisteista on Laura Voutilainen, joka julkaisi hiljattain uuden kappaleen Koska mä voin. Ensi keväänä Voutilainen tähdittää Queen-musikaalia.

Millainen tyyppi on Killer Queen, jota esität Queen-musikaalissa We Will Rock You?

Se on aika karsea tyyppi. Killer Queen on tekoälyn luomus, puoliksi ihminen ja puoliksi pikseliä. Hän on sitä mieltä, että kaikki inhimillisyys on vanha juttu, ja hän hallitsee maailmaa pitämällä kaiken musiikin ja luovuuden poissa. Vastarintaliikkeessä on sen nimisiä hahmoja kuin Madonna ja Prince.

Kun musikaali on kirjoitettu, internet on nähty uhkana: se lonkeroituu meidän elämään. Ja niinhän on tapahtunutkin. Teksti on aika ajankohtainen.

Julkaiset ensi keväänä uuden albumin. Mikä on paras työvaihe albumin teossa?

Kyllä se on se, kun levy alkaa valmistua. Matkan varrella saattaa olla tahmeitakin vaiheita ja hakemista. Luova prosessi ei ole aina niin kivaa, mutta kun se lähtee vauhtiin, riemun tunne ja jännitys tulevat.

Mitä kuuntelet kesällä riippukeinussa?

Jotakin chillaus-musiikkia. Spotifyssa on hyviä soittolistoja. Siinä ei välttämättä tarvitse olla edes laulua, vaan jotakin atmosfääriä. Alan helposti kiinnittää huomiota kaikkiin musiikillisiin asioihin. On parempi, että se on vain jotakin höttöä.

Jos laitan vaikka ruokaa, saatan laittaa jotakin menevää listamusaa, vaikka Ed Sheraania, ja tanssahdella sen tahtiin.

Asut nykyisin Espoossa. Kaipaatko koskaan Heinolaa?

Heinolassa on tuttuja ja siskolla on mökki siellä, joten siellä on kiva mennä käymään. Ajattelin ottaa pyörän mukaan ja mennä kaverin kanssa pyörälenkille, koska Heinolassa on niin hyvät maisemat.

Minkä taidon olet opetellut viimeksi?

Harjoittelen edelleen ilmaisemaan itseäni puhumalla, oli kyse sitten työ- tai ystävyyssuhteista. Olen oppinut koko ajan antamaan palautetta rakentavasti. Mun kommunikointikeino on ollut musiikki, mutta ehkä puhumisen taidot ovat parantuneet.

Miten reagoit, kun kuulet radiosta oman biisisi?

Jos se on uutta musaa, olen tietysti iloinen ja kuuntelen, miltä biisi soundaa radiossa. Analysoin, miten kaikki taajuudet ja sävyt välittyvät. Jos tulee vanhaa musiikkia, saatan kuunnella, miten eri tavalla olen tulkinnut tai fraseerannut jonkun kohdan. Jos taas radiosta tulee joku biisi, joka soi usein, laitan sen kyllä ihan hiljaiselle.

Mihin kysymykseen olet vastannut No hitto miks ei?

En mä vastaa mihinkään sillä lailla. En mä voi sanoa niin, koska se on mun biisi (naurua).

Voin kyllä tarttua hetkeen helpommin kuin vaikka kymmenen vuotta sitten. Tässä elämänvaiheessa voi lähteä kaikenlaiseen mukaan, jos kysytään. Jokaista askelta ei tarvitse suunnitella.

Teet joululevyn ja -kiertueen Higher Ground -kuoron kanssa. Onko koskaan liian aikaista ajatella joulua?

Näköjään ei. Meidän esittämissä biiseissä on kyllä sellainen henki, että kylmät väreet nousee. Se ei ole ajankohdasta kiinni.

Tapahtuma

Mukana menossa myös Matti ja Teppo

IskelmäKesä järjestetään Lahden vanhalla linja-autoasemalla 14.–15.6.

Perjantaina lavalle nousevat Laura Voutilainen, Matti ja Teppo ja Eppu Normaali.

Lauantaina vuorossa ovat Neljänsuora-yhtyeen laulajana tunnettu Antti Ketonen, hollolalainen Jannika B, Negative-yhtyeestä soolouralle siirtynyt Jonne Aaron sekä JP Leppäluodon, Tony Kakon & Ville Tuomen Raskasta Iskelmää -kokoonpano.

Millamari Uotila
millamari.uotila@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi