Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Savonlinnan oopperajuhlat julkisti kesän 2020 ohjelmistonsa

Ensi vuonna Olavinlinnassa nähdään muiden muassa klassikot Carmen, La traviata ja Sevillan parturi. LEHTIKUVA / Jussi Nukari

Savonlinnan oopperajuhlat on julkistanut vuoden 2020 ohjelmistonsa. Kesällä 2020 Olavinlinnassa nähdään uutuutena Kuningas Roger sekä klassikot Carmen, La traviata ja Sevillan parturi.

Kuningas Roger on puolalaisen Karol Szymanowskin 1920-luvun sävellys, joka on ollut viime vuosina nosteessa maailman suurissa oopperataloissa. Suomessa se nähdään nyt ensimmäistä kertaa.

Kesän vierailu tulee Kroatian kansallisoopperasta Euroopan kulttuuripääkaupungista Rijekasta. Kroatia tuo festivaaleille Händelin Julius Caesarin sekä Jules Massenet'n Wertherin.

Festivaalilla nähdään myös Karita Mattilan juhlagaala. Hän viettää 60-vuotisjuhliaan yhdessä kapellimestari Hannu Linnun ja Oopperajuhlaorkesterin kanssa konsertissa, jossa kuullaan Mattilalle tärkeitä aarioita hänen viime vuosien rooleistaan.

Ohjelmisto on syksyllä aloittavan uuden taiteellisen johtajan Ville Matvejeffin ensimmäinen. Tämän kesän oopperajuhlat ja Jorma Silvastin viimeinen festivaali taiteellisena johtajana käynnistyy 4. heinäkuuta.

STT
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi