Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Heinolan kesäteatteri paukuttelee henkseleitään: kesän ennakkomyynti sujunut "uskomattoman" hyvin

Jaana Saarinen näyttelee Hyacinthia Heinolan kesäteatterissa. Kuva: Katja Luoma

Heinolan kesäteatteri on valmis julistamaan Pokka pitää -näytelmänsä myyntimenestykseksi, kun ensi-iltaan on aikaa noin vuorokausi.

Tuottaja Saija Jäppisen mukaan koko kesän lipuista on myyty tähän mennessä lähes 75 prosenttia. Jäppinen pitää tulosta "uskomattomana".

– Tämän vuoden myynti on ollut parasta vuosiin ja kautta aikain varmasti yksi kesäteatterin parhaista, Jäppinen iloitsee.

Ryhmämyynnissä kasvua on tapahtunut Jäppisen mukaan erityisesti Pirkanmaalla ja Kaakkois-Suomessa. Heinolan kesäteatteri on suunnannut markkinointiponnistuksiaan aiempaa enemmän juuri näille alueille.

Syy hyvään menestykseen on Jäppisen analyysin mukaan kuitenkin melko yksiselitteinen: näytelmän päähenkilö Hyacinth Bucket on tv:stä tuttu.

– Pokka pitää -televisiosarjan kulttisuosio Suomessa näkyy. Ja onhan Hyacinth Bucketin hahmo monella tapaa ihastuttava, Jäppinen huomauttaa.

Sunnuntait jo täynnä

Vaikka lippuluukulla on käynyt kova kuhina, Jäppinen kuitenkin huomauttaa, että lippuja on vielä hyvin saatavilla muihin kuin sunnuntainäytöksiin.

– Sunnuntait ovat muutamaa lippua lukuun ottamatta loppuunmyytyjä, mutta esimerkiksi heinäkuulle tilaa löytyy vielä hyvin, Jäppinen muistuttaa.

Pokka pitää saa ensi-iltansa Heinolassa torstaina 13. kesäkuuta. Viimeinen esitys on 28. heinäkuuta.

Pääroolissa Hyacinth Bucketina nähdään Jaana Saarinen. Muissa rooleissa nähdään Taisto Oksanen, Ulla Tapaninen, Emilia Sinisalo, Heidi Herala ja Seppo Maijala. Lahden kaupunginteatterin näyttelijöistä mukana on Mikko Jurkka, joka esiintyy Heinolassa nyt ensimmäistä kertaa.

Pokka pitää -näytelmän on ohjannut Jaakko Saariluoma.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi