Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde
Ilkka
Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi

Seksi tuli kirjakauppoihin – sehän taitaa olla kesä

Taiteilijanimellä esiintyvä Armi Valkia kokosi naisten seksifantasiat kirjaksi. Kuva: Martti Kainulainen / Lehtikuva

Suomalaiset kustantajat näyttävät luottavan edelleen siihen, että kesällä peitto heiluu taajaan, ja ihmiset haluavat myös lukea seksistä.

Like julkaisi toukokuussa Tiia Forsströmin Ammattirakastaja-kirjan, jossa espoolainen Forsström kertoo kokemuksiaan seksin myymisestä.

Tiia Forsström myy seksiä miehensä kanssa. Hän kertoo asiasta avoimesti Ammattirakastaja-kirjassaan. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Anna-Leena Härkösen kesäkuussa julkaistava Kenraaliharjoitus-romaani (Otava) kuvaa puolestaan pariskuntaa, joka päättää kokeilla parinvaihtoa.

Myös S&S-kustantamo kunnostautuu eroottisen kirjallisuuden saralla. Toukokuussa S&S toi markkinoille Olga Kokon esikoisteoksen Munametsä, jossa seuraillaan mainostoimistossa työskentelevän kolmekymppisen sinkkunaisen edesottamuksia kovin lihallisessa ympäristössään.

Miehisen katseen kumoajat

Kuluneella viikolla S&S julkaisi puolestaan Armi Valkian Hehku-antologian, johon on koottu suomalaisten naisten fantasioita.

Kirjailijanimellä esiintyvä Valkia on seksuaaliterapeutti, ja Hehkun tarinat on koottu pääosin hänen omilta asiakkailtaan. Joissakin tapauksissa Valkia on myös auttanut asiakkaitaan sanallistamaan unelmiaan.

Olga Kokon Munametsä-esikoisteoksessa kolmekymppinen sinkkunainen saalistaa falloksia. Kuva: S&S

– Tarvetta tällaiselle kokoelmalle on ollut, sillä erotiikan kuvasto on pääosin markkinavoimien ja miesten muokkaamaa, Valkia sanoo.

Hehkussa on mukana kolmisenkymmentä kertomusta. Kirjan naiset unelmoivat seksistä esimerkiksi työmatkoilla, sukujuhlissa, metsäretkellä, pikkujouluissa ja Tinder-treffeillä. Mukaan on päätynyt myös muutama historiallinen fantasia ja kertomus, jossa samat tapahtumat kuvataan sekä naisen että miehen näkökulmasta.

– Kirjoittajien ikäjakauma on suunnilleen 20–70 vuotta, Valkia paljastaa.

Puhtaus on puoli panoa

Valkian mukaan naisten fantasiat eroavat miesten vastaavista siinä, että ne ovat ”pehmeämpiä”. Erikoispiirteenä Valkia mainitsee myös sen, että kertomusten naiset käyvät villeimmissäkin unelmissaan vähän väliä pesulla eivätkä unohda käyttää kondomia.

– Kieltämättä se puhtauden määrä vähän yllätti. Monet naiset fantasioivat kuitenkin myös ihan tavallisesta tiistaiseksistä oman kumppaninsa kanssa. Tulla nähdyksi, kuulluksi, halutuksi, rakastetuksi ja hyväksytyksi omana itsenään – sitä kaikki lopulta haluavat, Valkia summaa.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi