Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Arvio

Elokuva-arvio: Long Shot on romanttinen komedia, joka yllättää raikkaudellaan

Seth Rogen ja Charlize Theron näyttelevät Long Shot -elokuvan epätodennäköistä pariskuntaa. Kuva: Lionsgate Entertainment

Long Shot – Mahdoton yhtälö

Tähtiä 3/5

Jonathan Leevesin ohjaama Long Shot – Mahdoton Yhtälö on yllättävän raikas ja sympaattinen romanttinen komedia, vaikka juoni seuraileekin yllätyksettömästi lajityypin tuttuja käänteitä.

Elokuva sijoittuu politiikan maailman, kertoen rikkaasta ja vaikutusvaltaisesta diplomaattinaisesta Charlotte Fieldistä (Charlize Theron), joka pyrkii presidentiksi.

Kun Charlotte tapaa vanhan tuttunsa, homssuisen ja köyhän journalistin Fred Flarskyn (Seth Rogen), hän huomaa viihtyvänsä tämän seurassa, vastoin kaikkia todennäköisyyksiä.

Charlotten hämmennystä ei ainakaan helpota se, että Charlotte, joka on Frediä vähän vanhempi, oli aikoinaan pienen Fredin lapsenvahti. Kampanjatiiminsä ällistykseksi Charlotte palkkaa Fredin kirjoittamaan puheensa, ja romanssi roihahtaa.

Tuttu idea, hilpeä toteutus

Perusidea on romanttisista komedioista tuttu: eri maailmoja edustavat mies ja nainen löytävät yhteisen sävelen, murtaen ennakkoluulot, omansa ja muiden. Notting Hill -tyyppisistä elokuvista tuttu asetelma on nyt vain siirretty politiikan pelikentälle.

Sekä Rogen että Theron ovat hauskoja ja karismaattisia inhimillisissä rooleissaan.

Theron näyttelee Charlotten, menestyvän uraohjuksen, ulkonäköpaineita ja kontrollifriikkeyttä hilpeällä otteella. Rogen sekoilee screwball-komedioista tuttuna maanläheisenä narrina.

Siinä sivussa viskellään poliittisia vitsejä ja parodioita, harmillisen korrektissa hengessä tosin.

Ohjaus: Jonathan Levine, käsikirjoitus: Dan Sterling, Liz Hannah, kuvaus: Yves Belanger, musiikki: Marco Beltrami. Pääosissa: Charlize Theron, Seth Rogen. Tyylilaji: Romanttinen komedia. K-12.

Jarno Lindemark
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Asiasanat

Aiheet:

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi