Aiheet

Käyttäjätiedot

Käyttäjä:
Maksullinen sisältö:
Omat tiedot Kirjaudu ulos
Kulttuuri ja viihde

Puolet valituista Lahdessa opiskelleita – Lahden Kansanopisto oli kovaa valuuttaa Teatterikorkeakoulun opiskelijavalinnoissa

Kansanopiston teatterikoulutus on hyvin kiinni ajassaan, huomauttaa Timo Raita (keskellä). Kuva: Mirja Hussain

Peräti puolet tänä vuonna Teatterikorkeakoulun näyttelijäopintoihin valituista 12 opiskelijasta on opiskellut jossain vaiheessa Lahden kansanopistossa.

– Onhan tämä komeata, kommentoi kansanopiston teatterikoulutusta johtava Timo Raita.

Teakin näyttelijäopintoihin valittiin aiemmin Lahdessa opiskelleista Veera Anttila, Ville Hilska, Milla Kaitalahti, Heikki Nousiainen, Julius Susimäki ja Juuso Timonen. Lisäksi Teakin maisteriopintoihin suuntaa Onerva Kärkkäinen, ohjaajakoulutukseen Emma Mattila ja dramaturgiaan Mikael Karkkonen.

Ville Hilska pääsi Teakiin neljännellä yrittämällä. Kuva: Pertti Louhelainen

Kansanopiston todistus oli kovaa valuuttaa myös Tampereen yliopiston näyttelijäntyön opiskelijavalinnassa. Vanhoista alumneista Nätyssä aloittavat Henriikka Heiskanen, Esme Kaislakari, Eero-Heikki Puustinen, Miika Suonperä ja Lasse Viitamäki.

Raita arvelee, että hyvä menestys selittyy sillä, että kansanopiston teatterikoulutus on hyvin kiinni ajassaan.

– Meillä on todella tasokas opiskelijamateriaali ja teemme pitkäjänteistä työtä, jonka kantaa hedelmää vuosien jälkeenkin, Raita sanoo.

Vaikka moni mieltää Kansanopiston teatterilinjan eräänlaisena preppauskurssina taidekorkeakouluihin, Raita huomauttaa, että monet koulusta valmistuneet ovat sijoittuneet myös suoraan työelämään.

– Esimerkkeinä Joonatan Perälä Linnateatterissa sekä Kalle Kurikkala Turun ja Seinäjoen kaupunginteattereissa, Raita listaa.

Kansanopiston omat pääsykokeet ovat juhannusta edeltävällä viikolla. Raidan mukaan teatterilinjalle hakijoita oli tänä vuonna noin sata.

– Joukossa oli nyt enemmän lahtelaisia kuin pitkiin aikoihin. Meille hakee paljon esimerkiksi Tiirismaan lukion ja Lahden Nuorisoteatterin väkeä.

Ilkka Kuosmanen
ilkka.kuosmanen@ess.fi
@
Tämä sisältö on avoinna tilaajillemme.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa ESS VerkkoPlus 1 kk 9,90 € ja pääset lukemaan kaikki Etelä-Suomen Sanomien sisällöt.

Tilaa tästä 1kk
9,90€

Oletko jo tilaaja?

Mitä tunnetta juttu sinussa herätti? Vastaamalla näet, millaisia tunteita juttu herätti muissa lukijoissa.

Kommentit comments

Suosittelemme

Näitä luetaan nyt

Paikallismediat

Lue seuraavaksi